Το ψηφιδωτό της τρέλας – Μέρος VI

Το ψηφιδωτό της τρέλας – Μέρος VI

6' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησα να γράφω για το «Ψηφιδωτό της τρέλας» στο μακρινό 2015. Αισίως φτάσαμε στην 6η συνέχεια. Τι είναι όμως το ψηφιδωτό της τρέλας; Είμαι απολύτως βέβαιος ότι όλοι μας έχουμε δει και έχουμε θαυμάσει κάποιο ψηφιδωτό. Το εντυπωσιακό στα ψηφιδωτά είναι το γεγονός ότι μία-μία οι ψηφίδες δεν μας λένε πολλά πράγματα. Είναι μονόχρωμα γυαλάκια ή πετραδάκια τα οποία δεν παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον. Ολα μαζί όμως τοποθετημένα κατάλληλα, μας παρουσιάζουν πολύπλοκες και εξαιρετικά λεπτομερείς εικόνες.

– Πανεπιστήμια και ταξί.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι τα ταξί εκτός από το μεταφορικό έργο έχουν και άλλες δραστηριότητες. Για παράδειγμα, πολλοί συμπολίτες μας δεν εμπιστεύονται τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, αλλά προτιμούν τις απόψεις των ταξιτζήδων. Eτσι, μαθαίναμε ότι «τις εκλογές θα τις κερδίσει το Χ κόμμα γιατί μου το είπε ο ταξιτζής». Βλέπετε, οι συμπαθέστατοι ταξιτζήδες έχουν άποψη για όλα τα θέματα, διότι καθημερινά έρχονται σε επαφή με τους απλούς πολίτες και «αφουγκράζονται» (αλήθεια πόσο μου αρέσει αυτό το παρεξηγημένο ρήμα) τον λαό. Eτσι και τώρα έχουν ολοκληρωμένη άποψη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Αντιγράφω από το political.gr:

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ηρακλείου στηρίζει των αγώνα των φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

[…] Η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο τα ήδη υποβαθμισμένα δημόσια πανεπιστήμια, ώστε να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των ιδιωτικών πανεπιστημίων, όπως έχουμε δει στο παρελθόν σε παρόμοιες ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων δομών και φορέων.

Μαζί με τα παιδιά μας, μαζί με τους φοιτητές μας, μαζί με τους μαθητές μας θα παλέψουμε για ένα δημόσιο σύστημα παιδείας και θα αγωνιστούμε για ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο που αξίζει για τα παιδιά μας, και την πατρίδα μας».

Ο Θεός να μας ελεήσει!

Τις δύο ψηφίδες που ακολουθούν τις αλίευσα από «Τo Βήμα» (28/1/2024) και τις παραθέτω άνευ σχολίων.

– «Σιωπηλό θύμα – Πλαστική σφαίρα στο κεφάλι

Αναφερόμενος σε περιστατικά που έχουν κατά καιρούς φτάσει στα γραφεία της Ομοσπονδίας ΟΛΜΕ, ο Νίκος Παπαχρήστος στέκεται σε ένα από τα πιο πρόσφατα που έλαβε χώρα σε λύκειο του Περιστερίου. «Την ώρα του μαθήματος, μαθητής έβγαλε πιστόλι, απ’ αυτό που εκτοξεύουν πλαστικά σφαιρίδια. Σημάδεψε τον καθηγητή και τον πέτυχε στο κεφάλι. Ο τελευταίος έπεσε κάτω και έγινε ο κακός χαμός», περιγράφει γλαφυρά, σημειώνοντας ότι ο καθηγητής-στόχος (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεν προχώρησε σε καταγγελία, φοβούμενος την αντίδραση της «σπείρας» που ανήκε ο μαθητής. «Ο καθηγητής φοβήθηκε να κάνει οτιδήποτε γιατί έμαθε ότι ο μαθητής αυτός εμπλέκεται σε τέτοιες ομάδες. Οχι μόνον αυτό, απέτρεπε και οποιονδήποτε συνάδελφο εξέφρασε την πρόθεση να προβεί σε καταγγελία του περιστατικού. “Δεν τον καταγγέλλω. Και αν το κάνει κάποιος, θα πω ότι είναι ψέματα”, έλεγε».

Ανατρέχοντας στο… βιβλίο συμβάντων, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ στέκεται στη νέα «μόδα», αυτή της εκτόξευσης βεγγαλικών και καπνογόνων εντός τάξης. «Στα ΕΠΑΛ, ιδιαίτερα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, πηγαίνουν οι καθηγητές στο σχολείο και δεν ξέρουν αν το μεσημέρι θα επιστρέψουν στο σπίτι τους», καταλήγει ο Νίκος Παπαχρήστος.

– Διαφωνούν και… μηνύουν – Δικομανείς γονείς εκτός ελέγχου

Η φαντασία των γονέων στις μεθόδους αντιπαράθεσης με τους εκπαιδευτικούς είναι απεριόριστη, αφού, πέρα από τα ξεσπάσματα βίας και τις φραστικές επιθέσεις, καλούνται να αντιμετωπίσουν και τη δικομανία ορισμένων εξ αυτών των πιο «πολιτισμένων». Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής παραθέτει ένα χαρακτηριστικό περιστατικό, κατά το οποίο η διαφωνία ενός εφημερεύοντος δασκάλου κατέληξε σε μήνυση. Συμπτωματικά και αυτό συνέβη στο Περιστέρι. «Η διαφωνία αφορούσε στο αν μπορούσε ή όχι ένας γονέας να ανεβάσει την τσάντα του παιδιού του στην τάξη μετά την πρωινή προσευχή. Βέβαια, η είσοδος των γονέων ή άλλων ενηλίκων δεν επιτρέπεται –πλην πολύ συγκεκριμένων εξαιρέσεων– για ευνόητους λόγους. Αυτό ελάχιστα απασχόλησε τον συγκεκριμένο γονέα. Παρασκευή μεσημέρι, λοιπόν, κατέθεσε μήνυση, με κίνδυνο τόσο ο δάσκαλος όσο και ο διευθυντής να περάσουν το Σαββατοκύριακο στο κρατητήριο».

Κατά τον ίδιο, αυτό δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Συχνά οι γονείς επιλέγουν να εμπλέξουν στην όποια διαφωνία τους με τους εκπαιδευτικούς τις Αρχές, με αποτέλεσμα αστυνομικοί να αναγκάζονται να εισβάλλουν στα σχολεία, τραβώντας δασκάλους στο τμήμα, μπροστά στα μάτια των παιδιών».

– Λεφτά… υπάρχουν και περισσεύουν

Η Ράνια Σβίγγου, Γραμματέας της Κ.Ε. του Σύριζα απαντώντας σε ευθεία ερώτηση της δημοσιογράφου «αν είναι εφικτός ο διπλασιασμός των μισθών στο Δημόσιο» απάντησε χωρίς πολλή σκέψη ότι «βεβαίως και είναι εφικτός ο διπλασιασμός των μισθών στο Δημόσιο…». Φαίνεται όμως ότι κάποιος της υπόδειξε την… μπαρούφα και σε ανάρτησή της προσπάθησε να τα μπαλώσει γράφοντας: «Πάγια θέση ΣΥΡΙΖΑ: ο διπλασιασμός του μισθού των υγειονομικών και όχι όλων των δημοσίων υπαλλήλων, όπως λανθασμένα είπα, εν τη ρύμη του λόγου, σε εκπομπή». Για την ιστορία η μισθοδοσία των υγειονομικών είναι μόλις 2,5 δισ. ευρώ ετησίως. Ενα τίποτα, άλλος ένας ΕΝΦΙΑ. Θεέ μου από πού γλιτώσαμε!

– Ο Λόφος του Στρέφη

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Αθήνας αποφάσισε να διακόψει τα έργα στον λόφο του Στρέφη και να απεμπολήσει τη χορηγία του 1 εκατ. ευρώ. Χωρίς να γνωρίζω τις λεπτομέρειες, είμαι απολύτως βέβαιος ότι η απόφαση αυτή είναι λάθος. Γιατί; Από το γεγονός ότι για την απόφαση πανηγυρίζουν ο Σύριζα, αλλά ακόμα περισσότερο η Ανταρσύα.

Αν αυτό δεν σας φτάνει, ακούστε και αυτό. Υπάρχει ένας ιστότοπος ο οποίος εκφράζει δημόσια τις θέσεις των αναρχικών και της εξτρεμιστικής Αριστεράς. Λέγεται indymedia.org και εκεί μπορείτε να βρείτε τις πλέον ακραίες θέσεις. Εκεί δημοσιεύθηκε και η προκήρυξη της «Ενοπλης Απάντησης» για την επιστολή-βόμβα στην πρόεδρο των Εφετών στη Θεσσαλονίκη. Για να πάρετε μια γεύση από τις δραστηριότητές τους αντιγράφω ορισμένες από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις τους:

– «[Τετάρτη 31/01 18:30 ΑΣΟΕΕ] Ανοικτή Συνέλευση ενάντια στον νέο Ποινικό Κώδικα και την Πολιτειακή εκτροπή».

– «31/01/2024 στις 20:00 Συνέλευση αλληλεγγύης για τη σ. Π. Ρούπα κ΄ τον σ. Ν. Μαζιώτη στο κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο ΖΙΖΑΝΙΑ».

Και μόνο το γεγονός ότι το ιndymedia.org τάσσεται τόσο φανατικά ενάντια στην ανάπλαση του λόφου Στρέφη, θα έπρεπε να προβληματίσει τον νέο δήμαρχο. Εκτός φυσικά, αν αισθάνεται υποχρέωση σε αυτούς τους ψηφοφόρους που συνέβαλαν στην απίθανη ανατροπή του αποτελέσματος της Α΄ Κυριακής και του εξασφάλισαν τη Δημαρχία.

– Γιατί αγωνίζονται οι φοιτητές

Αντιγράφω από φοιτητική ανάρτηση:

«Αυτή τη στιγμή ο σέρβερ του ΕΚΠΑ έπεσε.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι από κοινού με τον σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ πραγματοποίησαν παρέμβαση στο ΚΛΕΙΔΙ του ΕΚΠΑ με σκοπό το μπλοκάρισμα της τηλεξεταστικής! Τα εκβιαστικά μέτρα Υπουργείου πρυτανείας και Τμήματος που πάνε ενάντια στις συλλογικές μας αποφάσεις και υπονομεύουν τον αγώνα μας και τις καταλήψεις μας δεν θα περάσουν! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ – ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΦΣ».

Ομολογώ ότι δεν γνωρίζω ποια θα είναι η νίκη των φοιτητών αν χάσουν την εξεταστική περίοδο. Τόσος αγώνας για να μην υπάρχει και άλλη μια επιλογή με τα ΜΗ κρατικά πανεπιστήμια είναι αξιοθαύμαστη βλακεία! Πιο αξιοθαύμαστη όμως είναι η βλακεία του συμβασιούχου υπαλλήλου που βγήκε on camera να περηφανευτεί ότι αυτός βοήθησε να γίνει η παρανομία!

– Το «μαργαριτάρι» του ψηφιδωτού

Ο «κραταιός» Νικόλαος του ΠΑΣΟΚ, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό ONE είπε το εξής: «Οταν δίνεις έναν αγώνα, πρέπει να βλέπεις τον μεγάλο στόχο. Αν ο μεγάλος στόχος είναι το Δημόσιο Πανεπιστήμιο που σπουδάζει το 95% του Ελληνικού Λαού, να είναι καλύτερο από αυτό που είναι σήμερα, τότε κάνεις εκστρατεία ενημέρωσης μαζί με την ακαδημαϊκή κοινότητα…». Βεβαίως, σπουδάζει το 95% στα Δημόσια Πανεπιστήμια αφού… δεν υπάρχουν άλλα στην Ελλάδα. Ακριβώς, το ίδιο επιχείρημα για το 95% επανέλαβε ο Διονύσης Καλαματιανός του Σύριζα στο τηλεοπτικό ΟΝΕ (26/2/2024).

Θεέ μου, γλίτωσέ μας και από αυτούς που θέλουν να μας κυβερνήσουν!

*Ο κ. Ανδρέας Γ. Δρυμιώτης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή