Ο μετανάστης που έγινε οπλίτης

Ο μετανάστης που έγινε οπλίτης

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις δύσκολες μέρες της ξενιτειάς, όταν πάλευε να σταθεί στα πόδια του σπουδάζοντας με υποτροφία, η σκέψη της πατρίδας τον κρατούσε όρθιο. Ενα σπίτι στις Σπέτσες, η προεδρία ενός κόμματος ήσαν τα θέλγητρα. Ομως, πάνω απ’ όλα ήταν το όνειρο που έβγαινε απ’ τα κατάβαθα της ψυχής του, η ημέρα που θα περνούσε την πύλη του στρατοπέδου. Ας ήταν και για λίγο. Αρκεί να του δινόταν η ευκαιρία να παρελάσει με τους συναδέλφους του. Δεν ξέρω αν το αντιληφθήκατε, αλλά ο κ. Κασσελάκης προχθές εκπλήρωσε ένα όνειρο της παιδικής του ηλικίας. Παρέλασε κανονικά, όχι όπως παρελαύναμε για να παίξουμε τους στρατιώτες όταν ήμασταν παιδιά. Στολή εκστρατείας, μπλε σκούφος του πυροβολικού, όπλο επ’ ώμου, συντονισμένες κινήσεις και ύφος απειλητικό για να το βλέπουν οι εχθροί και να το βάζουν στα πόδια. Το όνειρο του μετανάστη έγινε πραγματικότητα. Εχοντας πραγματοποιήσει τις φαντασιώσεις της παιδικής του ηλικίας και υλοποιήσει τα όνειρα του μετανάστη, βρήκε το θάρρος για να απελευθερώσει τις δυνάμεις του. Ζήτησε εκλογές. Επιτέλους. Είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε. Εχει περάσει κοντά ένας χρόνος από τις τελευταίες εκλογές και η αντιπολίτευση δεν είχε ζητήσει καινούργιες, κάτι εξαιρετικά σπάνιο για τη δημοκρατία μας. Ο κ. Κασσελάκης πήρε το θάρρος να αφυπνίσει τον ελληνικό λαό. Και, μάλιστα, να απαιτήσει και διεθνή έλεγχο για τις εκλογές που θα διεξαχθούν οσονούπω. Μετά από τόσο επιτυχημένη εμφάνιση στην παρέλαση των νεοσυλλέκτων στη Θήβα, το βρίσκω απολύτως λογικό. Σκέφτομαι μόνον τον ταλαίπωρο διοικητή του. Δεν ξέρω πώς θα αντιμετωπίσει τον επόμενο που θα καταφερθεί κατά της κυβέρνησης μετά το δεδικασμένο του οπλίτη Κασσελάκη.

Στολή εκστρατείας, μπλε σκούφος του πυροβολικού, όπλο επ’ ώμου, συντονισμένες κινήσεις και ύφος απειλητικό για να το βλέπουν οι εχθροί και να το βάζουν στα πόδια. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Είναι λίγο κωμική η κατάσταση. Η αντιπολίτευση μέχρι τώρα πάλευε να συγκρατήσει τη συρρίκνωσή της, παρά τη διαφαινόμενη φθορά της κυβέρνησης. Ενας ανύπαρκτος Ανδρουλάκης και ένας Κασσελάκης που παρελαύνει σε όποια παρέλαση βρει πρόχειρη. Τι διαφορετικό έχουν να προτείνουν για την εξωτερική πολιτική ή για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού; Τους μένουν τα Τέμπη και η συναισθηματική καπηλεία τόσων νεκρών. Κι όταν είδαν ότι η δημοσκοπική τους κατάρρευση σταμάτησε και σταθεροποιήθηκε η πτώση τους, άρχισαν τα ίδια. Ποια είναι τα ίδια; Προτάσεις μομφής και απαίτηση για εκλογές. Εκλογές για ποιο λόγο; Μα για να φύγει ο Μητσοτάκης. Και τι θα ακολουθήσει; Δεν αντιλαμβάνονται ότι ο Μητσοτάκης αξιοποίησε την αγανάκτηση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, αν κέρδισε τρεις εκλογές το κατάφερε επειδή έδωσε θετικό πρόσημο στην αντίδραση κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν το τιμήσει, θα χάσει.

Λένε πως ο κ. Κασσελάκης έχει επικοινωνιακό χάρισμα. Ποιος άλλος νεοσύλλεκτος παρελαύνει με τις κάμερες καρφωμένες πάνω του; Με όλο τον σεβασμό στο όνειρο του μετανάστη, δυσκολεύομαι να αντιληφθώ ποια είναι η σχέση με το μέλλον της χώρας που ευαγγελίζεται ο πρώην μετανάστης που έγινε οπλίτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή