Δραματοποίηση να γίνεται

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μωρέ, τι καινούργια πράγματα ακούμε τις τελευταίες ημέρες; Κατά τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκο Ρωμανό, «ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρονται μόνο να ρίξουν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» (28.3.2024). Σοβαρά; Αλλά πάλι η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στις 24 Ιανουαρίου 2019, τι σκοπό είχε; Να στηρίξει την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

Προτάσεις δυσπιστίας υπήρξαν πολλές. Σε αυτήν, όμως, κυριάρχησε η κυβερνητική συνωμοσιολογία. Στο «γαλάζιο» αφήγημα υπάρχει άρωμα διαπλοκής του ΠΑΣΟΚ με ένα εκδοτικό συγκρότημα, εφημερίδα του οποίου αποκάλυψε ότι το ηχητικό για τα Τέμπη που δόθηκε στη δημοσιότητα ήταν μονταρισμένο («Βήμα», 24.3.2024). Ο υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης είπε ότι «δημιουργεί μια απορία γιατί, ενώ δεν έχετε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για τις υποκλοπές, ενώ δεν έχετε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για τα θέματα της εξεταστικής επιτροπής, ενώ δεν έχετε θέσει πρόταση δυσπιστίας για άλλα ζητήματα της πολιτικής, ενώ δεν έχετε θέσει πρόταση δυσπιστίας γι’ αυτό για το οποίο μας μέμφεστε για τα προσωπικά δεδομένα του υπουργείου Εσωτερικών, ξυπνήσατε Κυριακή μεσημέρι και αποφασίσατε να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας για το δημοσίευμα μιας εφημερίδας. Ναι, η σχέση δημιουργεί συνειρμούς της πράξεώς σας με ό,τι εκπροσωπεί και είναι το συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα» (Βουλή, 27.3.2024).

Φάνηκε, όμως, ότι ο κ. Βορίδης δεν γνώριζε και το έμαθε μετά από τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη ότι το βράδυ της Κυριακής (την ημέρα που εκδόθηκε η εφημερίδα που «θα έριχνε την κυβέρνηση») δύο κορυφαίοι παρά τω πρωθυπουργώ υπουργοί έτρωγαν στο σπίτι τού επιχειρηματία ιδιοκτήτη της εφημερίδας, λόγω της ονομαστικής του εορτής. Μην παρεξηγηθούμε. Δεν έκαναν κάτι κακό οι άνθρωποι, απλώς γκρέμισαν το σενάριο της «γκράντε συνωμοσίας», που κατά τους εμπνευστές ήταν κάτι που θα «αποσταθεροποιούσε τη χώρα».

Η αλήθεια είναι πιο πεζή. Η κυβέρνηση επέλεξε τη δραματοποίηση για τους ίδιους λόγους που ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης διάλεξε να κάνει τώρα την πρόταση μομφής. Σε λιγότερο από 100 ημέρες έχουμε ευρωεκλογές. Κάθε κόμμα προσπαθεί να τσιμεντώσει τη βάση του. Ας πούμε ότι το ΠΑΣΟΚ κέρδισε, όπως είπε ο κ. Βορίδης, «έναν καλό πόντο σήμερα. Το ότι καταφέρατε να βάλετε την αξιωματική αντιπολίτευση από κάτω, να υπογράφει στην πρόταση δυσπιστίας σας το δίνω» (Βουλή, 26.3.2024). Η κυβέρνηση τι ακριβώς κερδίζει με την υπερδραματοποίηση ενός ρεπορτάζ; Δεν σκέφτηκε ότι οι κραυγές για ένα πρωτοσέλιδο μπορεί να διογκώσουν την έρπουσα καχυποψία για όλα τα πρωτεύοντα πεπραγμένα της;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή