Γενοκτονίες, χουλιγκανισμοί, μοντελάκια

Γενοκτονίες, χουλιγκανισμοί, μοντελάκια

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δήλωση του υπουργού Παιδείας κ. Φίλη για τη (μη) Γενοκτονία των Ποντίων κατάπιε κάθε άλλη είδηση του τελευταίου δεκαημέρου. Τους εξοντωτικούς φόρους, το ακανθώδες προσφυγικό, το άλυτο ασφαλιστικό κ.λπ. Ο υπουργός απέδειξε ότι δεν είναι αφελής. Κίνητρο των δηλώσεών του δεν ήταν ούτε η ευαισθησία ούτε η ιστορική αλήθεια. Αν ήταν, θα είχε αντιδράσει όταν ο κ. Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει γενοκτονία το… μνημόνιο! Ασφαλώς αντιλαμβανόταν ότι η αναφορά του σε αυτό το αμφιλεγόμενο θέμα θα προκαλούσε ρεσιτάλ λαϊκισμού και χουλιγκανισμού μιας κοινωνίας που δεν παράγει σχεδόν τίποτα και που γι’ αυτό, μέσα στην ανασφάλειά της, αναζητάει δικαίωση και αξιοπρέπεια στον εθνικισμό.

Χορτάσαμε από υπερπατριωτισμό. Ο πρώην υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς ορθώς αφαίρεσε την αμφιλεγόμενη «γενοκτονία» από τα σχολικά βιβλία, αλλά καταγγέλθηκε γι’ αυτό από τον υπερπατριώτη βουλευτή της Ν.Δ. κ. Βαρβιτσιώτη. Και 45 άλλοι υπερπατριώτες βουλευτές της Ν.Δ. ζήτησαν την αποπομπή του κ. Φίλη, τον οποίο η πλειοδοτούσα σε υπερπατριωτισμό Χρυσή Αυγή εμήνυσε! Με αυτούς έσπευσε προφανώς να συμφωνήσει ο υπερπατριώτης υπουργός Αμυνας, αφού προανήγγειλε εκδηλώσεις μνήμης της «γενοκτονίας» σε όλα τα στρατόπεδα της χώρας. Αλλοι υπερπατριώτες χουλιγκάνοι επιτέθηκαν στον κ. Κουμουτσάκο, υπερπατριώτη όμως και αυτόν, που είχε άλλοτε επιτεθεί λεκτικά σε στέλεχος του μειονοτικού κόμματος «Ουράνιο Τόξο». Ο δε υπερπατριώτης πρόεδρος της ποντιακής κοινότητας διαμαρτύρεται έντονα για τη σύλληψη του δράστη. Τα υπόλοιπα είναι συμπληρώματα του τοπίου. Οι αξιολογητές του ΕΚΠΑ, διακεκριμένοι καθηγητές πανεπιστημίων του εξωτερικού, προπηλακίστηκαν και αναγκάστηκαν να κρυφτούν. Η παρουσίαση του βιβλίου της κ. Μαργαρίτας Παπανδρέου διεκόπη βίαια από κρανιοφόρους της ομάδας «Ρουβίκωνας». Φοιτητής δημοσίου πανεπιστημίου έστειλε στο νοσοκομείο φοιτητή ιδιωτικού κολεγίου. Φοιτητικοί σύλλογοι έκλεισαν ατιμώρητα τις σχολές, για να «διευκολύνουν» τους φοιτητές να συμμετέχουν σε συλλαλητήριο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραβίασε τον νόμο αυτοπροσώπως, αφού κάπνισε σε κλειστό χώρο. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και οι λοιποί παριστάμενοι τον ακολούθησαν, κάνοντας την αίθουσα ντουμάνι. Την δε περασμένη Πέμπτη επικράτησε παροξυσμός από ουρές σε καταστήματα που πουλούσαν εισαγόμενα μοντελάκια, αποκαλύπτοντας τη γελοιότητα της κυβερνητικής προπαγάνδας για «ανθρωπιστική κρίση».

Ολα αυτά συνιστούν μια απέραντη περιφρόνηση στους στοιχειώδεις κανόνες συμβίωσης σε μια χώρα όπου επιπλέον, κατά τον κ. Πανούση, έχουμε κυβερνητικούς βουλευτές τρομοκράτες! Ο Αλμπέρ Καμύ είχε γράψει: «Ο φασισμός είναι ουσιαστική περιφρόνηση. Αντίστροφα, κάθε μορφή περιφρόνησης, όταν επεμβαίνει στην πολιτική, προετοιμάζει ή εγκαθιστά τον φασισμό». Αυτή η περιφρόνηση έχει εμπεδωθεί στην κοινωνία μας εδώ και αιώνες. Δεν μπορεί να αλλάξει σε μια νύχτα. Και γι’ αυτό, μοιραίοι όπως οι θεοί του βαγκνερικού λυκόφωτος, περιμένουμε ανήμποροι την καταστροφή της Βαλχάλα. Που μάλλον δεν θα αργήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή