Οχι συναίνεση α λα καρτ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Κ» υποστηρίζει πάντοτε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης στα μεγάλα ζητήματα του τόπου. Η συναίνεση, όμως, μπορεί να επιτευχθεί μόνο πάνω σε στέρεες βάσεις:

• Η συναίνεση δεν μπορεί να είναι ευκαιριακή και α λα καρτ. Να προστρέχει, δηλαδή, ο πρωθυπουργός σε άλλα κόμματα μόνον όταν έχει ανάγκη τις ψήφους τους σε μία κρίσιμη ψηφοφορία. Πρέπει να αφορά μία κρίσιμη μάζα σημαντικών ζητημάτων και να έχει διάρκεια.

• Η συναίνεση πρέπει να είναι ειλικρινής και όχι προϊόν τακτικισμών. Το γεγονός ότι η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών συγκαλείται όταν η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ουσιαστικά ακέφαλη προκαλεί πολλές και εύλογες υποψίες.

• Η εθνική συνεννόηση προϋποθέτει, επίσης, ένα mea culpa από όσους την τίναξαν στον αέρα στο παρελθόν, μαζί με τις τύχες της χώρας.

Η συναίνεση είναι απολύτως αναγκαία στην Παιδεία, στη Δικαιοσύνη, στην ασφάλεια, στα εξωτερικά θέματα. Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που πρέπει να αποδείξει εμπράκτως ότι την εννοεί ως μία πραγματική λύση και όχι ως αντιπερισπασμό ή κίνηση παράκαμψης των δικών του αδιεξόδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή