Μποναμάδες για το δίσεκτο 2016

Μποναμάδες για το δίσεκτο 2016

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μ​​ία κυβέρνηση που βασίζεται τόσο πολύ στους συμβολισμούς και στην επικοινωνιακή πολιτική, όπως η σημερινή, θα ακύρωνε τον εαυτό της αν άφηνε να περάσουν ανεκμετάλλευτες οι γιορτές. Χωρίς ένα δώρο, έναν μποναμά προς τους πολίτες για να γελάσει το πικραμένο χειλάκι τους. Με αυτήν ακριβώς την έννοια, ο πρωθυπουργός φρόντισε να συγκληθεί υπουργικό συμβούλιο την προπαραμονή των Χριστουγέννων. Για να στείλει ένα χαρμόσυνο μήνυμα στα αυτιά και τις καρδιές των πολιτών. Αυτοί, από την πλευρά τους, το άκουσαν και πραγματικά άλλαξε η διάθεσή τους, όχι μόνον ενόψει Χριστουγέννων, αλλά και ενόψει Πρωτοχρονιάς, καθώς μάλιστα το 2016 είναι από τα λεγόμενα δίσεκτα έτη. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιαίτερα παρατηρητικός για να διακρίνει αυτή την αλλαγή διάθεσης του κόσμου από την περασμένη Τετάρτη.

Το μήνυμα ήταν πολλαπλό, αλλά ξεκάθαρο. Πρώτον, τόνισε στους υπουργούς του σε ασυνήθιστα αυστηρό –αλλά πάντα πατρικό– ύφος ότι δεν δικαιολογούνται καθυστερήσεις στο έργο τους, και όντως αυτό ήταν βάλσαμο για τους πολίτες, που τόσα χρόνια περιμένουν και περιμένουν και περιμένουν να προχωρήσουν οι διαδικασίες σε διάφορα υπουργεία. Οχι ότι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ καθυστερούν.

Προχωρούν ήδη τάχιστα σαν μεραρχίες πάντσερ, έστω και πονώντας αφόρητα. Μπροστά ο Σταθάκης, από πίσω ο Σπίρτζης, από κοντά ο Φίλης, έστω και ασθμαίνοντας, δίπλα του ο Μπαλτάς, στους πέντε πρώτους ο Κουρουμπλής και έπονται οι υπόλοιποι σαν να παίρνουν μέρος σε αγώνα ταχύτητας. Ο πρωθυπουργός, όμως, τους θέλει ακόμη πιο γρήγορους, και είμαστε βέβαιοι ότι θα το κάνουν.

Δεύτερον, ο πρωθυπουργός επανέλαβε για άλλη μία φορά ότι οι κύριες συντάξεις δεν θα μειωθούν, και αυτό προκάλεσε πλατιά χαμόγελα, που σε πολλές περιπτώσεις μετατράπηκαν αβίαστα σε ασυγκράτητα νευρικά γέλια. Γιατί τώρα κατάλαβαν οι πολίτες τη μεγάλη σημασία της μάχης που δίνει για να εξολοθρεύσει το ΔΝΤ από την Ευρώπη. Ο ρόλος του ΔΝΤ έχει αποκαλυφθεί πια, και δεν πρόκειται να δείξει κανένα έλεος ο Αλ. Τσίπρας. Αλλωστε, τώρα καθάρισε και η στάχτη που μας έριχνε στα μάτια ζητώντας δήθεν «κούρεμα» του χρέους, ενώ στόχος του (του ΔΝΤ, για να μην υπάρχει παρεξήγηση) ήταν το «κούρεμα» των συντάξεων. Δωδέκατη μείωση συντάξεων δεν θα υπάρξει, βροντοφώναξε ο πρωθυπουργός, και οι πολίτες ησύχασαν. Οχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, αφού «το μπόλι» που έριξε πιάνει παντού. Στην Πολωνία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Φινλανδία, την Ισπανία, την Αυστρία, όπου η Αριστερά ανεβαίνει και η Δεξιά υποχωρεί…

Τρίτον, ο πρωθυπουργός έκανε μία συνταρακτική αποκάλυψη που χαροποίησε ιδιαίτερα όλους τους τίμιους Ελληνες. Του παρέδωσε αυτοβούλως και εθελουσίως ο περιβόητος Φαλτσιανί μία ακόμη λίστα με συμπατριώτες που έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό. Ετσι, με τη λίστα Λαγκάρντ, τη λίστα του Λουξεμβούργου, την άλλη του Λονδίνου, την τελευταία της Ρηνανίας-Βεστφαλίας και τη νέα του Φαλτσιανί, το παζλ ολοκληρώνεται, και από εδώ και εμπρός «ουαί και αλίμονο» σε όσους δεν ομολογήσουν μόνοι τους τα αμαρτήματά τους. Είναι η τελευταία τους ευκαιρία για να βρουν συγχώρεση και να ησυχάσουν οι ψυχές τους.

Ως μεγάθυμος μάλιστα, ο πρωθυπουργός εξάγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου «περί οικειοθελούς αποκάλυψης της φοροδιαφυγής» μέσα στο πρώτο εξάμηνο του ερχόμενου χρόνου, με προφανή σκοπό να βοηθήσει τα «απολωλότα» πρόβατα να ξαναμπούν στο μαντρί.

Τέταρτον, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την κατάθεση διαφόρων νομοσχεδίων για να δείξει ότι είναι αποφασισμένος να μεταρρυθμίσει τη χώρα, ώστε να μην ανησυχούν οι πολίτες, που, με τη σειρά τους, αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία ότι θέλουν τις μεταρρυθμίσεις. Γι’ αυτό φυσικά ψήφισαν τον ίδιο και την κυβέρνησή του τον περασμένο Ιανουάριο και μετά τον Σεπτέμβριο, αφού προηγουμένως εκτίμησαν τις μεταρρυθμιστικές του προσπάθειες επί ένα οκτάμηνο. Σε ανταπόδοση και, για να μην ανησυχούν, η κυβέρνηση θα καθαρίσει το τοπίο των τηλεοπτικών αδειών, θα καταθέσει αναπτυξιακό νόμο για να αναδιαρθρώσει παραγωγικά τη χώρα, θα αναδιαμορφώσει τη δημόσια διοίκηση, θα φέρει την κάρτα ανασφάλιστων, θα νομοθετήσει για την κοινωνική οικονομία, θα αναθεωρήσει τις δημόσιες συμβάσεις, θα πατάξει τα λαθρεμπόρια καυσίμων και τσιγάρων, θα, θα,… Και αυτά μόνον από τους τίτλους. Φανταστείτε το περιεχόμενο, τώρα που έχουν αποκτήσει και πείρα. Χωρίς αμφιβολία πλέον, οι μποναμάδες του Αλ. Τσίπρα θα μας βγάλουν στο ξέφωτο το δίσεκτο 2016!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή