Και λιάζονται και χαμογελούν…

Και λιάζονται και χαμογελούν…

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και να θες δεν σ’ αφήνουν ν’ αγιάσεις οι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά το διαβόητο απόφθεγμα της τέως υπουργού κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου περί μεταναστών που λιάζονται, ένας ακόμη μαρξιστής της κυβέρνησης, ο υπουργός Πολιτισμού, Α. Μπαλτάς, ανακάτεψε τον ήλιο με το μεταναστευτικό.

Κατά την επίσκεψή του στο λιμάνι του Πειραιά, όπου ξενάγησε τον νέο επικεφαλής του Φεστιβάλ Αθηνών Γιαν Φαμπρ, φαντάζομαι στο εκεί «δρώμενο» της ανθρώπινης δυστυχίας, ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για την κατάσταση στο λιμάνι και απάντησε ως εξής: «η πιο αισιόδοξη εικόνα είναι ότι αυτή τη στιγμή το 40% που είναι παιδιά παίζουν μέσα σε ολόλαμπρο ήλιο και με χαμόγελο, μέσα στη μεγάλη δυστυχία που υπάρχει». Εκτός από μαρξιστής και σοφός, ο υπουργός αποδεικνύεται και παμπόνηρος.

Από όλο αυτό που συμβαίνει στη μεγαλύτερη πύλη του διεθνούς εμπορίου της χώρας, ο κ. Μπαλτάς είδε μόνο μία εικόνα, χαρακτήρισε μάλιστα το αυτονόητο ως αισιόδοξο: τα παιδιά έτσι κι αλλιώς παίζουν και χαμογελούν παντού στον κόσμο και στα σαλόνια και στις αλάνες και με ήλιο και με συννεφιά, εκτός εάν είναι πολύ άρρωστα ή πολύ πεινασμένα. Είχε ακόμη πρόχειρο και το καθόλου αθώο στατιστικό 40%, υπονοώντας ότι σχεδόν οι μισοί δυστυχείς περνούν τέλεια… Λησμόνησε να πει ότι προφανώς και δεν έχουμε πού να τους πάμε. Οτι η κεντρική διοίκηση, το κράτος, έχει εγκαταλείψει τους ανθρώπους αυτούς στους εθελοντές, ότι οι συνθήκες που διαβιούν είναι απαράδεκτες, οι οργανωμένες στοιχειωδώς δομές ελάχιστες, ότι τα κλειστά σύνορα και οι κακουχίες έχουν πολλαπλασιάσει τις εντάσεις στους αυτοσχέδιους καταυλισμούς ανάμεσα σε εθνότητες, τα πρώτα κρούσματα εγκληματικής βίας έχουν ήδη συμβεί.

Ξέχασε, ζαλισμένος ελαφρώς από τον υπέρλαμπρο ήλιο, να αναφερθεί στις έντονες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, που απαιτούν απομάκρυνση των ξένων υπό το κράτος δικαιολογημένων ή αδικαιολόγητων φόβων. Η αντιμετώπιση του προβλήματος των προσφύγων και των μεταναστών, με αγοραίο αριστερό λυρισμό, ούτε τους ξενιτεμένους βοηθά ούτε την πατρίδα μας. Επιχειρείται απλώς, να κατευναστεί με ψευδαισθήσεις το κομματικό θεριό μην αρχίσει και βρυχάται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή