Πότε πέφτει η Κυβέρνηση;

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εννοείται ότι και δέκα και είκοσι χιλιάδες , αλλά και πολύ περισσότεροι , να ισχυρίζονται στην πλατεία Συντάγματος ότι πρέπει να παραιτηθεί μια Κυβέρνηση, συνήθως το αίτημα δεν ικανοποιείται. Καταλαβαίνω τι ώθησε τον νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει εκλογές λίγους μόνο μήνες μετά την αδιαμφισβήτητη νίκη των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,  με ένα ποσοστό περίπου 40%. Αφ’ ενός ήθελε να άρει τις εντυπώσεις συμπόρευσης που δημιουργήθηκαν από την υπερψήφιση του μνημονίου από την αξιωματική αντιπολίτευση το καλοκαίρι, αφ’ ετέρου επεδίωξε να δώσει στους πολίτες ένα απτό, άμεσο στόχο. Να κρατήσει, επίσης, «αναμμένες μηχανές» στον κομματικό του μηχανισμό και να προσεταιριστεί σιγά σιγά κεντρώα τμήματα του εκλογικού σώματος. Υπολογίζει κυρίως στην αναξιοπιστία, τις αδυναμίες της Κυβέρνησης και στην οργή των μαζών από την αθέτηση των υποσχέσεων και την εφαρμογή εξοντωτικών μέτρων. Άθελα της, πάντως, η ΝΔ,  μέχρι στιγμής, ποντάρει στην καταστροφή για να έρθει στην εξουσία. Γιατί μόνο μέσα από διαδικασίες διάλυσης μπορεί να καταρρεύσει μια κυβέρνηση που μόλις εκλέχτηκε.

Θα μου πείτε τι άλλο να έκανε; Νομίζω ότι αυτό που λείπει μετά το ανηλεές αντιπολιτευτικό σφυροκόπημα της Κυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι η διαρκής αναλυτική, πειστική, για κάθε τομέα ξεχωριστά, πρόταση της δικής του παράταξης. Οφείλει η Ν.Δ, να μας εξηγεί τι θα έκανε εκείνη, αν ήταν στην Κυβέρνηση, για κάθε θέμα που προκύπτει καθημερινά. Χρέος του νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι να αποκαταστήσει την χαμένη αξιοπιστία της πολιτικής. Να παρασύρει, όπου μπορεί, και την Κυβέρνηση για το καλό της πατρίδας. Να μην μασήσει τα λόγια του, λοιπόν, να μην στρογγυλεύει απόψεις, να δοκιμάσει την αλήθεια του κόμματος του στους πολίτες, χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς να σκέφτεται το πολιτικό κόστος. Μόνον έτσι , αν πειστεί ο κόσμος, θα δημιουργηθεί ένα ισχυρό ρεύμα αλλαγής, οι πολίτες θα συστρατευτούν για τη δική τους σωτηρία και της χώρας, μόνον έτσι το «παραιτηθείτε» θα εκπορεύεται, ακατανίκητο, από εκατομμύρια στόματα.  Η Ν.Δ πρέπει να ηγηθεί των αστικών δημοκρατικών δυνάμεων, για την εθνική σωτηρία. Να γίνει καταλύτης μιας ριζικής αλλαγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή