Κουμουνδούρου εναντίον Μαξίμου

Κουμουνδούρου εναντίον Μαξίμου

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχουμε ξαναγράψει για το καινοφανές σύνδρομο «ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ». Πώς, δηλαδή, σε πορείες και απεργίες (όπως αυτή της Πέμπτης) το κόμμα καλεί τον κόσμο να διαδηλώσει εναντίον της κυβέρνησης. Ή αλλιώς, Κουμουνδούρου εναντίον Μαξίμου, ένα πράγμα.

Πλάκα έχει. Φέτος, προστέθηκε και η αντίδραση των «53» (συν άλλη μία του Πάνου Σκουρλέτη) στην απίστευτη ομορφιά που στήθηκε στο Καστελλόριζο με Βίτσα, Καμμένο, Κασιδιάρη για να τονωθεί το εθνικό μας φρόνημα και για να κατατρομοκρατηθούν οι Τούρκοι, πράγμα που επιτεύχθηκε, σύμφωνα με ανυπόγραφο δημοσίευμα της «Αυγής», σε στυλ «Αφαντοι οι Τούρκοι, τυχαίο; Δεν νομίζω». Οι ούλτρα αριστεροί της ομάδας των «53», ωστόσο, δεν το είδαν και τόσο α λα «Τζον Γουέιν στο Αιγαίο». Αντίθετα, αυτό που είδαν ήταν ότι με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση «ξέπλυνε» μια χαρά τη Χρυσή Αυγή. (Σιχαίνομαι που το παραδέχομαι, αλλά δεν έχουν και άδικο…) Τζάμπα δηλαδή έτρεχε ο κ. Δένδιας κάποτε να «τρελάνει στη νομιμότητα» τους χρυσαυγίτες· ήρθε η ριζοσπαστική αριστερά για να τους τακτοποιήσει όπως τη βολεύει…

Τέλος πάντων, σε αυτήν τη συλλογική ηρωική αντίσταση αγνών αριστερών αγωνιστών εναντίον της κυβέρνησης των «νέων μνημονίων», προστέθηκε και το βιβλιοπωλείο του ιστορικού εκδοτικού οίκου της «Νεφέλης», το οποίο κατέβασε ρολά την Πέμπτη με σχετική ανάρτηση στη σελίδα του εκδοτικού οίκου στο Facebook και με την απαραίτητη διευκρίνιση: «Κατεβάζουμε ρολά παρότι ανήκουμε σε αυτόν τον χώρο» (του ΣΥΡΙΖΑ). Αν πάμε λίγες ημέρες πιο πίσω, θα ανασύρουμε και την ανοικτή επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη μέσα από την οποία αποκαλεί τον πρωθυπουργό ειρωνικά «μάγκα» (τον μεγαλύτερο μάλιστα από την αρχαιότητα), διότι, λέει, αυτός μια χαρά πάει ταξιδάκια στην Κούβα με την κουστωδία του τη στιγμή που συνταξιούχοι ξεροσταλιάζουν πίσω στην Ελλάδα και ο ίδιος κάνει τον «Yes, man» στον Σόιμπλε.

Μάλλον έχουμε περάσει για τα καλά πια στη σφαίρα της εθνικολαϊκιστικής παράκρουσης, από την οποία δεν υπάρχει γυρισμός. Αυτά τα πράγματα είναι και λίγο εθιστικά – για να μην επαναλάβω το κλισέ με το «πρόσωπο του τέρατος που έχουμε συνηθίσει», όπως έλεγε κάποτε ο Μάνος Χατζιδάκις. Ηθικόν δίδαγμα; Ακόμα κι αν δεν υπάρχει πάτος, θα πρέπει εμείς οι Ελληνες να τον εφεύρουμε…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή