Βουλευτές, ανθρώπινες σκιές

Βουλευτές, ανθρώπινες σκιές

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειδή θα τον έχετε ήδη ξεχάσει, σας θυμίζω τα βασικά. Στα έδρανα της Βουλής, εκτός από τους υπόλοιπους 299, κάθεται και ο κ. Κ. Μπαργιώτας. Ορθοπεδικός το επάγγελμα, εξελέγη με το Ποτάμι στις λίστες της Λάρισας, στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Ο κ. Μπαργιώτας, λοιπόν, τις προάλλες «ανεξαρτητοποιήθηκε» – αυτή η λέξη μου θυμίζει δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής. Κατηγόρησε το κόμμα με το οποίο εξελέγη ως προσωποπαγές. Η απορία νομίζω προκύπτει αβίαστα: αν αντί του κ. Θεοδωράκη, του κόμματος ηγείτο ο ίδιος ο κ. Μπαργιώτας, ο κ. Μπαργιώτας θα εντασσόταν στις λίστες προσδοκώντας να εκλεγεί; Γι’ αυτό και ο κ. Μπαργιώτας όταν δηλώνει ότι ανεξαρτητοποιείται, εννοεί στην πραγματικότητα ότι αλλάζει στέγη και προστάτη – γι’ αυτό σας λέω, δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής και βάλε. Πάντως, εκλεγεί δεν εκλεγεί, κάτι κέρδισε. Πριν δεν τον ξέραμε. Τώρα τον μάθαμε.

Και τώρα που τον μάθαμε, πριν τον ξαναξεχάσουμε, πάμε παρακάτω. Το πρόβλημα δεν είναι ο κ. Μπαργιώτας, ούτε ότι ο κ. Θεοδωράκης δεν του επέτρεπε να αναπτύξει το σχέδιο σωτηρίας της χώρας, τον έσκασε τον άνθρωπο, κι αυτός έφυγε να πάει αλλού. Το πρόβλημα είναι τι θα έγραφε ο κ. Μπαργιώτας αν του βάζαμε ως θέμα εκθέσεως: «Γιατί θέλω να είμαι βουλευτής;». Είναι κι αυτό μια καριέρα, ένας επαγγελματικός προσανατολισμός, κι αν έχεις ήδη έναν επαγγελματικό προσανατολισμό, είναι ένας δεύτερος ο οποίος μπορεί κάλλιστα να συμπληρώσει τον πρώτο. Θα ξέραμε ότι ο κ. Μιχελογιαννάκης φερ’ ειπείν είναι καρδιολόγος ή ο κ. Πολάκης χειρουργός αν δεν εξέφεραν γνώμη για τα μνημόνια, την Ευρώπη, τον ΦΠΑ, τα ελληνοτουρκικά, την Μέση Ανατολή και την Κίνα;

Θεωρώ ότι είναι θετικό οι άνθρωποι να αλλάζουν γνώμη. Μικρός σιχαινόμουν το ψάρι και τα όσπρια και τώρα τα λατρεύω και τα δύο. Η κινητικότητα της πολιτικής σκηνής, ειδικά σε περιόδους κρίσης, είναι σύμπτωμα ζωτικότητας. Αρκεί να παράγει πολιτική υπεραξία, ή έστω αξία. Ομως, όταν σαλεύουν διάφορες ανθρώπινες σκιές που ταυτίζουν τον προσωπικό τους πόνο για επιβίωση με την παραγωγή πολιτικής, μην απορούμε για τα δημοκρατικά και τα λοιπά ελλείμματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή