Ο τσαντάκιας και οι δόκιμοι

Ο τσαντάκιας και οι δόκιμοι

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σ​​ήμερα θα κάνω μια εξαίρεση και θα κινηθώ στο προσωπικό πλαίσιο που έχει ορίσει (και καθορίσει) ο ευρισκόμενος στα δεξιά πάνω της διπλανής σελίδας Κωνσταντίνος Ζούλας. Χθες, λοιπόν, στον σταθμό του μετρό στην Πλατεία Συντάγματος, ένας αλλοδαπός επιχείρησε να κλέψει μια γυναίκα που προχωρούσε προς τις σκάλες που οδηγούσαν στην πλατφόρμα προς την Αγία Μαρίνα. Εκείνη κατάλαβε αμέσως την κίνηση του επίδοξου «τσαντάκια» και τον κυνήγησε. Τελικά τον πρόλαβε, τον έριξε κάτω και πήρε πίσω τα αντικείμενα που της είχαν κλαπεί, όχι με το καλό, όπως μπορείτε να φανταστείτε. Το κωμικό θέαμα της υπόθεσης ήταν δύο νεαροί δόκιμοι αστυνομικοί, οι οποίοι παρατηρούσαν σαν παγοκολώνες το επεισόδιο και προσπαθούσαν να μιλήσουν στον ασύρματο προκειμένου να λάβουν εντολές. Ο μόνος εκ των ιθυνόντων που κινητοποιήθηκε (κάπως) για να βοηθήσει στην κατάσταση που εξελίχθηκε ήταν ένας από τους άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας του χώρου.

Στιγμιαία χαμογέλασα διότι μου φάνηκε αστείο, καθότι ο επίδοξος κλέφτης δεν σηκωνόταν από το μαρμάρινο δάπεδο προσποιούμενος –σφαδάζοντας– τον τραυματία, με τους δύσμοιρους αστυνομικούς να κοιτούν αμήχανα και να υποδύονται τα όργανα της τάξης. Αμέσως μετά θυμήθηκα το περιστατικό που καταγράφηκε στον Κεντρικό Σταθμό των Βρυξελλών πριν από από λίγες ημέρες. Οταν ένας ζωσμένος με εκρηκτικά τρομοκράτης ίσα που πρόλαβε κάτι να ψελλίσει, προτού εξουδετερωθεί από τους στρατιώτες που είχαν υπηρεσία εκείνη τη στιγμή στον σταθμό. Υποθέτω ότι οι άνδρες ενήργησαν αυτοβούλως, δίχως άδεια παρέμβασης από τους ανωτέρους τους. Αν το είχαν κάνει, μάλλον η ιστορία θα είχε γραφτεί λίγο διαφορετικά και σίγουρα επί τα χείρω.

Αντιλαμβάνεστε ότι, αν στη θέση του κλέφτη του σταθμού στην Πλατεία Συντάγματος ήταν κάποιος τρομοκράτης, οι δύσμοιροι δόκιμοι θα είχαν εξαϋλωθεί, όπως και πολλοί ακόμα αθώοι Αθηναίοι, επισκέπτες, τουρίστες και λοιποί περαστικοί. Πραγματικά απορώ ποια είναι η εκπαίδευση των νέων αστυνομικών και για ποιο λόγο τη λαμβάνουν αν δεν έχουν εντολές να την κάνουν πράξη. Την Ελληνική Αστυνομία τη χρειαζόμαστε για να διεκπεραιώνει το βασικό καθήκον που έχει ανατεθεί στα στελέχη της: Την καθημερινή ασφάλεια των πολιτών και την εξάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας. Δεν χρειάζεται να έχει μικροπολιτικό ρόλο και συνδικαλιστικού τύπου δραστηριότητες. Πικετοφορία στα Εξάρχεια ας κάνουν οι πολίτες που ζουν εκεί, όχι οι ένστολοι. Αλλη είναι η δουλειά τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή