80 χρoνια πριν… 19-5-1938

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ»: «Να μας ζήσης, Μπαρμπαγιάννη!». Είναι πλέον η συνήθης επευφημία την οποίαν ακούει τας ημέρας αυτάς της θριαμβευτικής του περιοδείας ανά την Πελοπόννησον ο κ. Πρωθυπουργός. Είναι τόσον ελληνική και τόσον Πελοποννησιακή η προσαγόρευσις […], ώστε εκφράζει το βαθύτερον συναίσθημα της οικειότητος και της συμπάθειας που εμπνέει εις τον ελληνικόν λαόν η γαλήνη της μορφής του κ. Ιω. Μεταξά και η σταθερότης της δράσεώς του.

ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ: Παρίσιοι, 18 Μαΐου. Αύριον Πέμπτην πρωΐαν πρόκειται να μονομαχήσουν ο γνωστός δραματικός συγγραφεύς Ανρύ Μπερνστάιν [στη φωτογραφία] και ο διευθυντής του θεάτρου της γαλλικής Κωμωδίας κ. Εδουάρδος Μπουρνταί κατόπιν προσωπικού επεισοδίου, του οποίου η διευθέτησης δεν κατέστη δυνατή δι’ ομαλής οδού.

ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ: […] ο «Εσπερινός Ταχυδρόμος» ασχολείται με την εξέλιξιν των γαλλο-ιταλικών συνομιλιών. […] Οι Γάλλοι, παρατηρεί η εφημερίς, δεν έχουν κανένα λόγο να εκπλήσσονται, διότι ο Ντούτσε ζητεί την κατάπαυσιν παροχής εφοδίων εις την ερυθράν Ισπανίαν [ο Μουσολίνι κατηγορούσε την κυβέρνηση του Λαϊκού Μετώπου ότι βοηθούσε στον Ισπανικό Εμφύλιο τους Δημοκρατικούς].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή