80 χρoνια πριν… 3-7-1938

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΤΑ ΙΑΠΩΝΙΑΣ: Εις την συνέντευξίν του […] ο Λούσκωφ [Σοβιετικός πολιτικός εξόριστος] προειδοποιεί τον ιαπωνικόν λαόν να προσέχη τας προπαρασκευάς εις τας οποίας επιμόνως επιδίδεται ο Στάλιν εναντίον της Ιαπωνίας. Ο Στάλιν, λέγει, παρέχων γενναιόδωρον στρατιωτικήν συνδρομήν εις την Κίναν, πράττει τούτο διά να επεκταθή ο πόλεμος και κατατριβή η Ιαπωνία ούτως ώστε να δώση το τελειωτικόν κτύπημα εις περίπτωσιν καθ’ ην η Ιαπωνία ήθελε εξαντληθή στρατιωτικώς […].

ΜΠ. ΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ [απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου]: Η μεγαλύτερη δυσκολία με την πολιτικήν είναι ότι δεν μπορείτε να λύσετε εκ των προτέρων τα προβλήματά της, όπως στα μαθηματικά. Η πολιτική χρειάζεται σκέψι πολύ και μεγάλη προβλεπτικότητα.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Κατόπιν της ενάρξεως της λειτουργίας των […] νέων τηλεφωνικών εγκαταστάσεων […], τόσο εν Αθήναις όσον και εν Βελιγραδίω, και κατόπιν επιτυχών συνεννοήσεων μεταξύ της ελληνικής τηλεφωνικής υπηρεσίας και των σερβικών και γερμανικών τηλ. υπηρεσιών επετεύχθη απ’ ευθείας τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Αθηνών – Βερολίνου, ήτις τίθεται από της προσεχούς Δευτέρας εις χρήσιν του κοινού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή