80 χρoνια πριν… 2-8-1938

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ: Η μάχη η οποία συνήφθη σήμερον την πρωίαν είναι πολύ σοβαρωτέρα παρ’ όσον αρχικώς ενομίσθη. Κατά την μάχην ταύτην εφονεύθησαν τεσσαράκοντα εκ των ανταρτών. Αγνοείται ο ακριβής αριθμός των αγγλικών στρατευμάτων. (φωτ.: Αγγλοι στρατιώτες «εκκαθαρίζουν» την Ιερουσαλήμ από Αραβες επαναστάτες.)

ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ: Εις την Ιταλίαν, τα τελευταία έτη, κατ’ επανάληψιν ερρίφθη η ιδέα όπως η χειραψία αντικατασταθή υπό του φασιστικού χαιρετισμού. […] Διά διατάγματος, δημοσιευθέντος την παρελθούσαν εβδομάδαν, απαγορεύεται εις τους ηθοποιούς να χαιρετούν διά χειραψίας όταν παίζουν επί σκηνής. Επίσης ο φασιστικός χαιρετισμός θα αντικαταστήση την χειραψίαν εις όλας τα κινηματογραφικάς ταινίας.

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΣΑΤΙΡΕΣ: Τα ελαφρά μουσικά μας θέατρα μετέχουν εις τας εορτάς της 4ης Αυγούστου με επίκαιρα νούμερα πατριωτικά ή σατυρίζοντα την προ της 4ης Αυγούστου εποχήν, που χειροκροτούνται πολύ από τα πλήθη των θεατών. Ο κόσμος γελά με την καρδιά του όταν ο Μακρής, ο Κοκκίνης, ο Ιατρίδης, ο Μηλιάδης, ο Αυλωνίτης, η Μαρίκα Νέζερ κ.λπ. […] διακωμωδούν την εποχήν της αλησμόνητου φαυλοκρατίας […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή