80 χρoνια πριν… 5-9-1938

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ: Πρόγευμα: ψωμί, καφφές ή κακάο, και βούτυρο ή μαρμελάδα, ή πόρριτζ. Γεύμα: κρέας, πατάτες και λαχανικά. Δείπνον: Βούτυρον, κουραμάνα, λουκάνικα, τυρί, σαρδέλλες, καπνιστά ψάρια και λαχανικά και φρούτα […] ο Γερμανός στρατιώτης τρώγει περίπου 30% περισσότερον κρέας, 100% περισσότερον ψάρι και πλέον των 30% περισσότερα λαχανικά και φρούτα ή ο Γερμανός πολίτης.

ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΣΧΕΔΙΟ:  […] οι Αγγλοι προετοιμάζουν διά τον μελλοντικόν πόλεμον μικρά βομβαρδιστικά αεροπλάνα τα οποία οδηγούμενα –χωρίς πιλότον– από της ξηράς διά του ασυρμάτου κατορθώνουν να πλήξουν ωρισμένον στόχον προς τον οποίον τα κατευθύνει ο μακρυνός χειριστής των επιστρέφοντα κατόπιν εκεί απ’ όπου εξεκίνησαν, εάν εν τω μεταξύ δεν καταστραφούν από εχθρικά αντιαεροπορικά πυροβολεία.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ: Κατά […] το υπουργείον Εθνικής Οικονομίας, η Γαλλία δύναται να καταναλώση μεγάλας ποσότητας ελληνικών πορτοκαλιών, υπό τον όρον ότι οι Ελληνες εξαγωγείς θα αρκεσθούν εις χαμηλήν τιμήν αφού θα πληρώνονται εις πραγματικόν συνάλλαγμα, όπερ θέλουσι καρπωθή και όχι εις την υψηλήν τιμήν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή