Για μια ΕΡΤ υπεράνω υποψίας

Για μια ΕΡΤ υπεράνω υποψίας

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αρχή την οποία ακολουθούν «τυφλά» οι πολιτευόμενοι όλων των κομμάτων επιβάλλει να δέχονται τις προσκλήσεις οιουδήποτε τηλεοπτικού μέσου, χωρίς βεβαίως να υπολογίζουν αν τηρείται η δημοκρατική δεοντολογία· το κάνουν μάλιστα και με ενθουσιασμό για τον ρόλο που τους αναθέτει ο διοργανωτής δημοσιογράφος. Η πάση θυσία τηλεοπτική παρουσία καθιερώθηκε ως κανόνας που κανείς «πολιτικός» δεν τολμά να παραβεί για τον απλό λόγο ότι η τηλεόραση «σε βγάζει βουλευτή».

Η κομματική εντολή του ΣΥΡΙΖΑ προς τα στελέχη και τα μέλη του, που ζητεί να απορρίπτουν τις προσκλήσεις συμμετοχής στις τηλεοπτικές συζητήσεις που διοργανώνει ο ΣΚΑΪ, εντάσσεται πλήρως στην ως άνω λογική. Αναγνώρισε όχι μόνον ότι η τηλεοπτική κάλυψη του συγκεκριμένου σταθμού είναι πολύ σημαντική, αλλά και ότι οι συζητήσεις που διοργανώνει δεν είναι εύκολο να κατευθυνθούν με ασφάλεια σε όφελος των κυβερνητικών απόψεων.

Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε με τον ίδιο τρόπο –και γι’ αυτό ξεσηκώθηκε θόρυβος μεγάλος– με αφορμή μια από τις καθημερινές παραληρηματικές διατριβές ενός δημοσιογράφου της κρατικής τηλεόρασης. Είναι προφανές ότι η αντιπολίτευση δεν σκέφτηκε ούτε το συγκεκριμένο άτομο ούτε την απήχηση της ΕΡΤ στο τηλεοπτικό κοινό, η οποία είναι αντιστρόφως (πολλαπλώς) ανάλογη των χρημάτων των φορολογουμένων που οδεύουν στην ΕΡΤ. Αν και η πολιτική εξύβριση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έπρεπε να έχει προκαλέσει τη δημοσιογραφική «ευαισθησία» των αρχισυντακτών της ΕΡΤ. Στην πράξη εξαπολύονται καθημερινά από την κρατική τηλεόραση συστηματικές και συντονισμένες επιθέσεις εναντίον όσων απόψεων, ερμηνειών και αναλύσεων, πολύ πέραν των θέσεων της μείζονος αντιπολίτευσης, δεν επικροτούν αλλά κοντράρουν την πολιτική της πλειοψηφίας και, τελικά, ελέγχουν την κυβέρνηση.

Κατά την άποψή μου, η Ν.Δ. έπραξε ορθώς. Πρέπει, με κάθε τρόπο, να καταγγελθεί ο εκφασισμός της κρατικής τηλεόρασης στην οποία κυνηγούν ως αιρετικές όσες και όσους διαφωνούν με την ενιαία κυβερνητική σκέψη. Δεν είναι συμπτωματικό ότι ο αρμόδιος υπουργός έσπευσε να στηρίξει την ΕΡΤ… κατηγορώντας τον ΣΚΑΪ. Οταν μάλιστα είναι γνωστό ότι ο κ. Ν. Παππάς δεν χάνει ευκαιρία να ακκίζεται πουλώντας ως προσωπικό του κατόρθωμα τη μετατροπή της ΕΡΤ των 180 εκατομμυρίων ευρώ σε παπαγαλάκι των πραιτωριανών του Μαξίμου.

Είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί στην ΕΡΤ μια διοίκηση «υπεράνω υποψίας». Με αποδεδειγμένη δημοσιογραφική θητεία πολυφωνίας. Ωστε να περιοριστεί το δηλητήριο σε μια, καθώς όλα δείχνουν, πολύμηνη προεκλογική περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή