80 χρoνια πριν… 22-9-1938

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΙΤΛΕΡ – ΤΣΑΜΠΕΡΛΑΙΝ: Ο κ. Τσάμπερλαιν θ’ αναχωρήση αεροπορικώς διά Γερμανίαν την 10ην πρωινήν της αύριον Πέμπτης […] [και] θα δυνηθή να επαναλάβη τας από της παρ. εβδομάδος διακοπείσας συνομιλίας του μετά του καγκελλαρίου Χίτλερ την 3ην μεταμεσημβρινήν. Ο Αγγλος πρωθυπουργός δεν θα παραμείνη πέραν των 3 ημερών εις Γκόττεσμπεργκ, επιστρέφων δε θα απευθυνθή διά διαγγέλματος προς τον αγγλικόν λαόν εξηγών τα επιτελεσθέντα υπέρ της ειρήνης [φωτ.: Ο Τσάμπερλαιν μιλά στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για Γερμανία].

ΜΕΞΙΚΑΝΙΔΕΣ ΑΜΑΖΟΝΕΣ: Οι Μεξικανοί νεωτερίζουν: Ολα τα μέλη του «Μεξικανικού Επαναστατικού Κόμματος», το οποίον κατά τα τελευταία έτη ευρίσκεται εις την εξουσίαν εν τω Μεξικώ, ακόμη δε και αι γυναίκες, υπεχρεώθησαν να εκπαιδεύονται στρατιωτικώς επί μίαν ώραν καθ’ εκάστην, πριν μεταβούν εις τας εργασίας των.

ΝΕΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ: Δεν εγνώσθησαν τα ονόματα των νέων δημοτικών αρχόντων των τριών περί την πρωτεύουσαν μεγάλων συνοικισμών, Βύρωνος, Ν. Ιωνίας και Καισαριανής. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι εις αντικατάστασιν των απολυθέντων θα διοριστούν οι άριστοι των πολιτών. Η επιλογή δεν ημπορεί παρά να γίνη μετά προσοχής και απολύτου αμεροληψίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή