80 χρoνια πριν… 26-10-1938

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΥΓΗ ΤΣΑΝΓΚ-ΚΑΪ-ΣΕΚ: Επείγοντα τηλεγραφήματα εκ Σαγκάης μεταδίδουν ειδήσεις περί εισόδου των ιαπωνικών στρατευμάτων εις το Χάνκοου. Το τοιούτον επεβεβαιώθη βραδύτερον δι’ ανακοινωθέντος των στρατιωτικών και ναυτικών δυνάμεων της Ιαπωνίας αίτινες δρουν εις Κίναν. Ο στρατάρχης Τσαγκ-Κάι-Σεκ, επιβαίνων αεροπλάνου ανεχώρησεν εις το εσωτερικόν της Κίνας [φωτ.: Ο Τσανγκ-Κάι-Σεκ και η σύζυγός του αναχωρούν από το Χάνκοου].

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ: Επισήμως ανηγγέλθη ότι ο Δουξ του Κεντ διωρίσθη Γενικός Διοικητής της Αυστραλίας, εις αντικατάστασιν του λόρδου Γκάορυ […]. Ο Δουξ θα μεταβή στην Αυστραλίαν όπως παραλάβη την Γενικήν Διοίκησιν από τον λόρδον Γκάορυ τον Νοέμβριον του 1939. Κατά πληροφορίας του Πρακτορείου Ρώυτερ η Δούκισσα του Κεντ θα συνοδεύση τον σύζυγόν της εις Αυστραλίαν, παραλαμβάνουσα, κατά πάσαν πιθανότητα, και τα δύο τέκνα των.

ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΗ:  […] η εφετεινή εσοδεία καπνών δεν θα υπερβή τα 33 εκ. οκάδας έναντι των 53 περυσινών. Η μείωσις της παραγωγής κατά 20 εκατομμύρια οκάδας οφείλεται εις την ανομβρίαν, ποιοτικώς όμως η παραγωγή είναι κατά πολύ ανωτέρα των προηγουμένων ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή