80 χρoνια πριν… 3-11-1938

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΟΥΓΓΡΟΤΣΕΧΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ: […] Ως δικαιολογημέναι εθεωρήθησαν μόνον εκείναι αι ουγγρικαί αξιώσεις αι οποίαι εστηρίχθησαν επί της υπάρξεως εθνικής ουγγρικής μειονότητος και δι’ αυτό ακριβώς έλυσαν υπέρ της Ουγγαρίας το ζήτημα των πόλεων Μουνκάτς και Κασάου. […] Η Μπρατισλάβα […] ως και η πόλις Σεβελγιούς […] παρέμειναν εντός του τσεχοσλοβακικού εδάφους. Εις την Ουγγαρίαν προσαρτώνται αι πόλεις Νώυχωυζιλ, Λέβεντζ, Λουτσενέτζ, Κασάου, Ουζχορόντ και Μουνκάτς. [φωτ.: Οι υπουργοί Εξωτερικών Τσεχοσλοβακίας, Ιταλίας, Γερμανίας και Ουγγαρίας μετά την υπογραφή της συμφωνίας].

ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΚΙΝΑΣ:  […] η Ιαπωνία ανεκοίνωσε […] την πρόθεσίν της όπως προσαρτήση την Κίναν, εις τρόπον ώστε να αποτελεσθή εις ενιαίος στερεός συνασπισμός Κίνας-Μαντζουρίας και Ιαπωνικής Αυτοκρατορίας εξασφαλίζουσα ούτω την πολιτικήν και οικονομικήν κυριαρχίαν εις την Απω Ανατολήν. […] Η επέκτασις της κυριαρχίας της […] ανεκοινώθη […] επί τη βάσει του δόγματος «Η Ασία διά τους Ασιάτας».

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ: Την 9ην νυκτερινήν είκοσι κανονιοβολισμοί, ριφθέντες εκ του πυροβολείου του Λυκαβηττού, ανήγγειλον την γέννησιν θυγατρός υπό της Α.Β.Υ. της Πριγκηπίσσης Φρειδερίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή