Η Ε.Ε. και η απειλή «θερμού επεισοδίου

Η Ε.Ε. και η απειλή «θερμού επεισοδίου

Κύριε διευθυντά

Πριν από περίπου 15 χρόνια βρέθηκα με τον απόστρατο στρατηγό Δημήτρη Σκαρβέλη, πρώην στρατιωτικό διοικητή Κύπρου, και αφού είπαμε τα δικά μας, μου είπε ότι ανησυχεί για την κατάσταση με την Τουρκία, γιατί στο παρελθόν υπήρχε μια στρατιωτική σχετική ισορροπία μεταξύ μας, ενώ τώρα οι Τούρκοι επενδύουν περισσότερα.

Ακουσα στην τηλεόραση πρόσφατα ότι οι Τούρκοι ξοδεύουν περί τα 20 δισ. δολάρια ετησίως και εμείς 5,5 δισ. για στρατιωτικούς σκοπούς, ποσά τεράστια και για τις δύο χώρες. Οι πόλεμοι στις μέρες μας δεν κερδίζονται με ξιφολόγχες, ηλεκτρονικά γίνονται. Το Ισραήλ κέρδισε τους πολέμους με τους Αραβες γιατί το πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου του 6ου αμερικανικού στόλου έστελνε τα αεροπλάνα της Αιγύπτου στη Σαουδική Αραβία και οι συγκοινωνίες των μονάδων στρατού δεν μπορούσαν να γίνουν.

Πόλεμος με την Τουρκία δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει, θα είναι καταστροφή και για τους δύο, θερμό επεισόδιο ναι, και αυτό προσπαθεί η Τουρκία. Δεν πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι τους, γι’ αυτό ενεργεί πολύ σωστά η κυβέρνηση.

Οσον αφορά την Ευρώπη, μην περιμένετε πολλά πράγματα, συμφέροντα κύριοι, συμφέροντα παντού και πάντα.

Μάριος Χριστοφορίδης
Χίος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή