Η εικόνα της Θεοτόκου και περί αντιπολίτευσης

Η εικόνα της Θεοτόκου και περί αντιπολίτευσης

Κύριε διευθυντά
Η προβολή αναπαραστάσεων και φωτογραφιών από ένδοξες στιγμές της ελληνικής ιστορίας στην πρόσοψη της Βουλής συγκίνησε όλους μας, ιδιαίτερα μάλιστα οι πρωτοπόρες αεροπορικές καταδρομές του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στα μέτωπα της Μικράς Ασίας και η ηρωική νίκη του τάγματος Δαβάκη – Κετσέα στην Κλεισούρα τον Ιανουάριο του 1941. Απόλυτα προσήκουσα και η εικόνα της Θεοτόκου, προστάτιδος και Υπερμάχου Στρατηγού των Ε.Δ., την ημέρα των Εισοδίων της. Διανύουμε άλλωστε ημέρες εθνικών αντιπαραθέσεων στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της χώρας, ημέρες διπλωματικών επιθέσεων και επικίνδυνων αντιπερισπασμών. Ολοι εμείς οι Ελληνες πολίτες είμαστε υπερήφανοι για τις Ενοπλες Δυνάμεις μας και χάρη σε αυτές αντιμετωπίζουμε εξωτερικές απειλές με γενναιότητα και θάρρος.

Οι απερίσκεπτες δηλώσεις του κ. Ν. Φίλη αισίως διαβλέπουν «πολεμική κινητοποίηση» όταν ο στόλος μας βρίσκεται ήδη προ πολλού ετοιμοπόλεμος στο Ανατολικό Αιγαίο και η αεροπορία μας αναχαιτίζει καθημερινά τουρκικές παραβιάσεις πάνω από τα ακριτικά νησιά μας. Ο αντιπολιτευόμενος κ. Φίλης περαιτέρω επιμένει ότι η εικόνα τής Θεοτόκου αποτελεί «ανεπίτρεπτο ατόπημα», ενώ θεωρεί το όλο φωτογραφικό εγχείρημα της Βουλής «πολιτικά και αισθητικά αποκρουστικό». 

Ελάχιστοι υποθέτω είναι σε θέση να κρίνουν την αισθητική επάρκεια του κ. Φίλη και σίγουρα ο επιστολογράφος δεν συγκαταλέγεται σε αυτούς. Αλλά όσον αφορά την πολιτική ιδεολογία που ενστερνίζεται ένας έμπειρος ιδεολόγος του ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα αυτή δεν δικαιούται να αγνοεί λαμπρές ιστορικές νίκες των Ε.Δ. κατά τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους, ιδιαίτερα όταν αυτές κατορθώθηκαν εναντίον αντίπαλων αντιδημοκρατικών δυνάμεων όπως η Οθωμανική Αυτοκρατορία και η ναζιστική Γερμανία. Ο ενστερνισμός της άθεης μαρξιστικής/κομμουνιστικής ιδεολογίας παραμένει θέμα αυστηρά προσωπικό, ακόμα και για τον μέχρι πρότινος υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ: προφανώς η δραματική απεικόνιση των Εισοδίων της Θεοτόκου τον άφησε άναυδο.

Οι Ε.Δ. μας προστατεύουν και υπεραμύνονται των δημοκρατικών ελευθεριών μας. Κάθε χρόνο, την 21η Νοεμβρίου, κάθε ελληνική οικογένεια θυμάται και τιμά τους δικούς της αγαπημένους νεκρούς ήρωες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή