Και το κλειδαμπάρωμα, και οι προπηλακισμοί;

Και το κλειδαμπάρωμα, και οι προπηλακισμοί;

Κύριε διευθυντά
«Η καταστολή και η συκοφαντία δεν θα περάσουν» – Μπροσούρα ΔΕΠ, 16/11/2020.

«Ως μέλη ΔΕΠ πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και ερευνητές, νέοι επιστήμονες… καταγγέλλουμε την προωθούμενη ένταση της καταστολής στα πανεπιστήμια και αρνούμαστε να συμπράξουμε στη συκοφάντηση των φοιτητών μας, των συλλογικών τους οργάνων και των αγώνων τους… Ενώνουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας ενάντια στην ένταση της καταστολής. Ως εδώ με τη συκοφαντία!». Μεταξύ των αγώνων των φοιτητών ασφαλώς και είναι οι προπηλακισμοί, το «κλειδαμπάρωμα» και η εντοίχιση των καθηγητών. Τι λένε πάνω σ’ αυτά οι παθόντες, μέλη των ΔΕΠ (Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό των ΑΕΙ); Την μπροσούρα, με αφορμή τη συζήτηση για αστυνόμευση των πανεπιστημίων, υπογράφουν σε πρώτη φάση 96 μέλη ΔΕΠ. Μεταξύ αυτών, 30 από ΑΠΘ, 11 από ΕΚΠΑ και ένας ερευνητής (Cellular Biophysics, Max Planck Institute for medical Research) από τη Γερμανία! Επονται και έτεροι 200 από πανελλήνιες ΔΕΠ.

ΥΓ. Κατά τον Gustave Le Bon: Μία ομάδα ανθρώπων, όταν είναι ομοιογενής, πολύ εύκολα μεταβάλλεται σε όχλο. Και τότε, εξήντα ακαδημαϊκοί δεν αποφασίζουν καλύτερα από εξήντα νεροκουβαλητές. («Η ψυχολογία των μαζών»)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή