Η αποθράσυνση της Τουρκίας και η Ε.Ε.

Η αποθράσυνση της Τουρκίας και η Ε.Ε.

Κύριε διευθυντά 
Διαμαρτυρόμεθα συνεχώς εμείς οι Ελληνες για τις επί καθημερινής σχεδόν βάσεως έκνομες ενέργειες της Τουρκίας που προσβάλλουν την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, επικαλούμενοι το διεθνές δίκαιο όπως θέλουν να το αντιλαμβάνονται αυτοί. 

Αλλά μήπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι εταίροι μας, και μάλιστα οι ισχυρότεροι από αυτούς, τυγχάνουν σε κάθε ευκαιρία κομψότερης μεταχείρισης από τους Τούρκους; Τελευταίο παράδειγμα η επιχειρηθείσα διενέργεια νηοψίας από τη γερμανική φρεγάτα «Hambourg» στο τουρκικό φορτηγό πλοίο «Rosaline A» στο πλαίσιο της ναυτικής αποστολής «Ειρήνη» για την τήρηση του εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί από τον ΟΗΕ στη Λιβύη. Η επιχείρηση έγινε 120 ν. μίλια βορείως της Βεγγάζης, εκτός χωρικών υδάτων της Λιβύης. 

Είναι κοινό μυστικό ότι η Τουρκία στηρίζει –με ανταλλάγματα– την κυβέρνηση της Τρίπολης και στέλνει με πλοία και αεροσκάφη όπλα και μισθοφόρους στις εμπόλεμες ζώνες. 

Καθώς όμως έχει παρεμποδίσει στο παρελθόν κάθε απόπειρα διενέργειας νηοψίας και ελέγχου, ώστε να καταδειχθούν οι έκνομες αυτές ενέργειές της, μπορεί σήμερα να επικαλείται το διεθνές δίκαιο που απαγορεύει τη διενέργεια νηοψίας, σε διεθνή ύδατα επί εμπορικού της πλοίου άνευ αδείας της, εκτός «εάν εξακριβωθεί τέλεση απαγορευμένων ή αξιόποινων πράξεων», όπως η παραβίαση του εμπάργκο. 

Εκεί ακριβώς ποντάρει η Τουρκία παρεμποδίζοντας συστηματικώς τους σχετικούς ελέγχους και βεβαίως ποντάροντας κυρίως στον διαχρονικό πολιτικοστρατιωτικό ευνουχισμό των Ευρωπαίων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή