Πανδημία, απεργίες, συνωστισμός, ευθύνες

Πανδημία, απεργίες, συνωστισμός, ευθύνες

Κύριε διευθυντά 
Πολλοί λοιμωξιολόγοι αποφαίνονται ότι οι απεργίες σε μετρό και ΗΣΑΠ οδηγούν σε θανάτους διότι δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν λεωφορεία και να στοιβάζονται. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο για τον συνωστισμό και την ταχύτατη μετάδοση της πανδημίας με αποτέλεσμα να εκτίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους. 

Υπάρχει, ως γνωστόν, ειδική ρύθμιση στον ΠΚ λόγω της πανδημίας «άρθρο 285 ΠΚ – Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών παρ. 3: Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άλλου επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη». 

Πολλοί αναμένουν την άσκηση σχετικής ποινικής δίωξης κατά των υπαιτίων. Οσον αφορά τους εργαζομένους που δεν έχουν να πληρώσουν ταξί για τη μετάβαση στην εργασία τους, ευελπιστώ ότι θα υπάρξει ρύθμιση πως στην επόμενη απεργία τα σωματεία των οδηγών (σε μετρό και ΗΣΑΠ) θα προκαταβάλουν τα έξοδα για ταξί σε αυτούς που αγωνίζονται για το μεροκάματο. 

Δυστυχώς η λούφα επί δεκαετίες είναι στο πετσί των συνδικαλιστών και προφανώς δεν υπολογίζουν ούτε την ανθρώπινη ζωή. 
Οι συνδικαλιστές κάλλιστα θα μπορούσαν να γράψουν μια εργασία με τίτλο: «Ανάπαυλα με εκατό τρόπους λούφας». Πολλοί χαρακτηρίζουν τους απεργούς σε καιρούς πανδημίας και πανελληνίου πένθους: κυνικούς. 

Εάν υπήρχε φιλότιμο, από τον Μάρτιο που ξεκίνησε η πανδημία μέχρι σήμερα οι συρμοί θα έπρεπε να είχαν συχνότητα εις μεν τον ΗΣΑΠ με τους 25 συρμούς κάθε 4΄ (αντί για 8΄ έως 17΄), αφού δυστυχώς τόσο αντέχει η υποδομή. Εις δε το μετρό, το οποίο έχει 300 οδηγούς με παχυλούς μισθούς, συχνότητα 2΄. 

Καλό θα ήταν οι οδηγοί να παρακολουθήσουν φροντιστήρια με βίντεο από το μετρό του Λονδίνου, όπου η συχνότητα είναι κάθε λεπτό. Ετσι θα είχαν σωθεί πολλές ανθρώπινες ζωές. Ο νοών νοείτω. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή