Η Θεία Λειτουργία και η μετάδοση στην tv

Η Θεία Λειτουργία και η μετάδοση στην tv

Κύριε διευθυντά
Με όλο τον σεβασμό προς τους αναγνώστες της «Καθημερινής» που ενοχλήθηκαν με την πρόσφατη επιφυλλίδα του κ. Χ. Γιανναρά, τολμώ να πω ότι την παρανόησαν.

Οσοι παρακολουθούν το έργο και τις δημόσιες παρεμβάσεις του γνωρίζουν ότι κατ’ αυτόν η μετοχή στη Θεία Λειτουργία είναι γιορτή. Γιορτάζουμε τη νίκη του αρχηγού της πίστης μας επί του θανάτου. Δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει ότι πάμε για να γιορτάσουμε και όχι για να καταλάβουμε. Στο ίδιο πλαίσιο που διαφωνεί για την τηλεοπτική μετάδοση της Θείας Λειτουργίας διαφωνεί και για τη «μετάφραση» των λατρευτικών μας κειμένων στην καθομιλουμένη κ.λπ. Επίσης, οι λειτουργοί σε κατ’ ιδίαν εξομολογήσεις δηλώνουν ότι όταν βρίσκονται κάμερες εντός του ιερού ναού «φοβούνται» μην κάνουν κάποια λανθασμένη κίνηση, πουν κάτι λάθος κ.λπ.

Προφανώς το μυαλό τους και η ψυχή τους δεν βρίσκονται στην προσευχή. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η Θεία Λειτουργία μετατρέπεται σε θέαμα προς κατανάλωση. Οι δικαιολογίες της επικαλούμενης διοικούσας Εκκλησίας, που το επιτρέπει, ότι αυτό γίνεται για τους ανήμπορους να παραστούν στους ιερούς ναούς αδελφούς μας, δεν πείθουν. Ελπίζω να μη δούμε και διακοπή των μεταδόσεων για λίγα διαφημιστικά μηνύματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή