Πολ Σαρμπάνης, πολύτιμος και ακέραιος

Πολ Σαρμπάνης, πολύτιμος και ακέραιος

Κύριε διευθυντά
Οι νεκρολογίες που δημοσιεύθηκαν στην «Καθημερινή» για τον γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη απέδωσαν την πρέπουσα τιμή στον εμβληματικό Ελληνοαμερικανό πολιτικό, καθώς ανέδειξαν τη σοφία, ακεραιότητα και σεμνότητά του, τη συνέπεια και αποτελεσματικότητα με την οποία στάθηκε στο πλευρό του Ελληνισμού στο Κογκρέσο και την εκτίμηση με την οποία τον περιέβαλαν οι συνάδελφοί του για το ηθικό κύρος και τη νομοθετική δημιουργικότητά του. 

Χαρακτηριστική ήταν επίσης η «σωκρατική μέθοδος», που χρησιμοποιούσε στις ακροάσεις της Γερουσίας. Με ηρεμία, μεθοδικότητα, άρτια νομική κατάρτιση και χωρίς κομπορρημοσύνη θεμελίωνε πειστικά τις θέσεις του υποβάλλοντας διαδοχικές διεισδυτικές ερωτήσεις από τις οποίες κατάφερνε να εκμαιεύει βήμα προς βήμα απαντήσεις που ενίσχυαν την επιχειρηματολογία του και να κερδίζει παράλληλα τον σεβασμό όλων. 

Δεν του έλειπε όμως και το χιούμορ, όταν έλεγε στους ομογενείς «ελπίζω αυτό το δείπνο, στο οποίο με προσκαλέσατε, να τελειώσει την ίδια μέρα που άρχισε». Γνώριζε πόσο δύσκολο ήταν να τεθούν χρονικά όρια στις συγκεντρώσεις των συμπατριωτών του, αλλά ο ίδιος έπρεπε να επιστρέψει πριν τα μεσάνυχτα στο σπίτι του στη Βαλτιμόρη, μια ώρα απόσταση από την Ουάσιγκτον. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή