Καλά μας Χριστούγεννα με sms, messenger κ.λπ.

Καλά μας Χριστούγεννα με sms, messenger κ.λπ.

Κύριε διευθυντά
Επειτα από την απόφαση της κυβέρνησης να παραταθεί η περίοδος του εγκλεισμού, και να παραμείνουν κλειστά κατά τη διάρκεια των εορτών τα εστιατόρια, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι κ.λπ., πολλοί προβληματίζονται: Πώς θα είναι αυτά τα Χριστούγεννα;

Ειδικά φέτος, όλα είναι θολά και μπερδεμένα, είναι σαν τον αγγλικό γρίφο: 

«GODISNOWHERE», που πολλοί με την πρώτη ματιά διαβάζουν:

«Ο Θεός δεν είναι πουθενά… GOD IS NOWHERE». Δηλαδή διαβάζουν αυτό που πιστεύει ο περισσότερος κόσμος. Ας δούμε και το άλλο:

«Ο Θεός είναι τώρα εδώ… GOD IS NOW HERE»!!! Εάν όμως ο Ιησούς Χριστός ήρθε, γιατί να συμβαίνουν όλα αυτά;

Γιατί ο Θεός μάς υπόσχεται ότι θα είναι μαζί μας, όταν εμείς θα είμαστε μαζί του, αλλά μας ενημερώνει –επειδή σέβεται την ελευθερία μας– ότι θέλει να τον πλησιάσουμε, για να μας πλησιάσει… (Β΄ Χρονικών 15.2 και Ιάκωβος 4.8). 

Ακόμα και σήμερα που ο φόβος είναι διάχυτος σε όλους μας από έναν «ιό», πόσοι άραγε σέβονται – φοβούνται και εμπιστεύονται πραγματικά τον υιό, τον πάνσοφο δημιουργό; Ξεχάσαμε «Τον δι’ ημάς τους ανθρώπους και διά την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των Ουρανών…», όπως λέει το Σύμβολο της Πίστεως, και τώρα είμαστε σε απορία, με τα τόσα περίεργα που συμβαίνουν δίπλα μας… Και είναι πολύ σκληρό να μην μπορείς να επισκεφθείς γονείς και παππούδες, να μην μπορείς να τους αγκαλιάσεις, αλλά και να μην μπορείς να τους χαμογελάσεις…

Είναι όμως φέτος μια μοναδική ευκαιρία να γιορτάσουμε αυτά τα Χριστούγεννα, χωρίς εκδρομές, χωρίς ρεβεγιόν, χωρίς πολλές παρέες και φασαρία, και να ευχαριστήσουμε από την καρδιά μας τον Κύριο Ιησού Χριστό για την υγεία που μας χαρίζει, και να ζητήσουμε το έλεός του και τη χάρη του, για όσους βρίσκονται στα νοσοκομεία, αλλά και για τους γιατρούς και λοιπό προσωπικό που τους περιθάλπουν… Ας τον ευχαριστήσουμε και για τη δυνατότητα της επικοινωνίας που έχουμε έστω και με sms, με Μessenger, με Zoom και λοιπά ηλεκτρονικά μέσα. Ας σκεφτούμε ότι, αν η πανδημία μάς έβρισκε 40 χρόνια νωρίτερα, δεν θα τα είχαμε ούτε αυτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή