Το ΣτΕ, το υπ. Παιδείας και οι συνταξιούχοι

Το ΣτΕ, το υπ. Παιδείας και οι συνταξιούχοι

Κύριε διευθυντά 
Είμαι συνταξιούχος αναπληρωτής καθηγητής ΕΜΠ με ευρείες και πολλαπλές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2005 υπηρετούσα ως αναπληρωτής καθηγητής στο ΕΜΠ και ζήτησα να εξελιχθώ σε θέση καθηγητή. Επειδή ακολουθήθηκαν μη νόμιμες διαδικασίες από διαφόρους «συναδέλφους», έγιναν νομίμως καταγγελίες όχι μόνο από εμένα, αλλά και από άλλους συναδέλφους. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει επτά κρίσεις, και οι επτά με παράνομες διαδικασίες. Η τελευταία έγινε στις 16 Ιουλίου 2019. Ολες ακυρώθηκαν, είτε από υπουργούς Παιδείας είτε από πρυτάνεις. 

Από το 2013 είμαι συνταξιούχος και από τότε έχουν γίνει τρεις κρίσεις. Για την τελευταία έγινε προσφυγή για ακύρωσή της στην υπουργό Παιδείας, η οποία απάντησε ότι δεν έχω δικαίωμα προσφυγής διότι είμαι συνταξιούχος. Αυτή η απόφαση είναι παράνομη και αντίθετη με πληθώρα αποφάσεων του ΣτΕ, οι οποίες τονίζουν ότι οι προσφυγές των συνταξιούχων είναι νόμιμες διότι, εκτός από τη βελτίωση της θέσης, υπάρχουν και υποκείμενες οικονομικές και συνταξιοδοτικές επιπτώσεις, που πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. 

Αρνούμαι βέβαια να πιστέψω ότι αυτή η τόσο εχθρική στάση του ΥΠΑΙΘ έναντι των συνταξιούχων αντικατοπτρίζει και μια γενικότερη θέση της κυβέρνησης. Γι’ αυτό ελπίζω να αναψηλαφήσει προσωπικά την υπόθεση η κ. Κεραμέως. Και βέβαια αυτή τη διαμαρτυρία την κάνει ένας ακαδημαϊκός δάσκαλος, που μόλις χθες βραβεύτηκε για τις επιστημονικές επιτυχίες του από διεθνές συνέδριο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή