Με ενεργό συμμετοχή στον διάλογο εκκλησιών

Με ενεργό συμμετοχή στον διάλογο εκκλησιών

Κύριε διευθυντά

Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχηθώ σε εσάς και στους αναγνώστες της «Καθημερινής» Χρόνια Πολλά και ευλογημένα. Να είναι το 2021 έτος ειρήνης και ανάκαμψης, απαλλαγμένο από την πανδημία του κορωνοϊού και τα δεινά που αυτή επέφερε σε όλον τον πλανήτη.

Σας απευθύνω την παρούσα επιστολή με αφορμή ένα ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σας –την ημέρα των Χριστουγέννων!– σχετικά με έναν πρώην κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας, ο οποίος είχε μάλιστα από πολύ καιρό απομακρυνθεί. Στο ρεπορτάζ αυτό, όχι μόνον συσχετίζονται άσχετα μεταξύ τους γεγονότα, αλλά περιλαμβάνονται και πολλές ανακρίβειες που υπονομεύουν τη δύσκολη αποστολή της Μητρόπολης και αδικούν όσους με πίστη και αφοσίωση μοχθούν γι’ αυτήν.

Οι κληρικοί μας επιτελούν πολυσχιδές και ουσιαστικό έργο που αναγνωρίζεται ευρύτατα, ενώ μας ενθαρρύνει ιδιαίτερα και η μεγάλη ανταπόκριση στη διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή μας στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των ενοριών μας. Επιπλέον έχουμε άριστες σχέσεις και συνεργασία όχι μόνον με όλους τους χριστιανούς, αλλά και με κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως, πράγμα άκρως τιμητικό και για μένα που βαρύνομαι με την ποιμαντική ευθύνη και την εν γένει μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας. Από την άλλη μεριά, όμως, κάθε λογικός άνθρωπος θα συμφωνήσει ότι δεν είναι δυνατόν να μετέχουν στη διοίκηση των ελληνορθοδόξων κοινοτήτων ετερόδοξοι ή αλλόθρησκοι.

Δεν θα ήθελα να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες που δεν αρμόζουν ούτε στον χαρακτήρα των ημερών ούτε στην ποιότητα και τη σοβαρότητα της εφημερίδας σας. Είναι προφανές ότι το εν λόγω άρθρο βασίστηκε σε λανθασμένη και ελλιπή πληροφόρηση, αλλιώς κανένας καλοπροαίρετος άνθρωπος δεν θα μπορούσε να γράψει, μεταξύ άλλων, ότι αρνούμαι τον διάλογο για οποιοδήποτε πρόβλημα, όταν εκτός των άλλων είναι πασίγνωστο ότι συμμετέχω εδώ και περισσότερα από είκοσι χρόνια στον Διαχριστιανικό και Διαθρησκειακό Διάλογο, εκπροσωπώντας το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή