Ψευδόμενοι πολιτικοί

Kύριε διευθυντά 
Εχουμε συνηθίσει να ακούμε ψέματα και ανακρίβειες από πολιτικούς. Λίγο-πολύ τους το συγχωρούμε, γιατί έτσι μάθαμε. Από το σημείο αυτό μέχρι να διαψεύδουν γεγονότα, για τα οποία υπάρχουν δεκάδες μαρτυρίες, χρειάζεται μεγάλο θράσος.

Εξηγούμαι. Την Κυριακή 11/6 στη στήλη μου στην «ΚτΚ» δημοσίευσα ένα κείμενο με τίτλο «Μύρισε εκλογές!». Στο κείμενο αναφέρθηκα σε ένα επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον τότε Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γεώργιο Καμίνη, το οποίο συνέβη στον Αγιο Διονύσιο στην εορτή των Θεοφανίων του 2014. Συγκεκριμένα, όταν ο επίσκοπος Θαυμακού Ιάκωβος πρότεινε τον αγιασμένο σταυρό για να προσκυνήσει ο Δήμαρχος, αυτός έστριψε επιδεικτικά το πρόσωπό του. Στη συνέχεια ο επίσκοπος «του τα έψαλλε» κυριολεκτικά και μεταφορικά, χωρίς ποτέ να αναφέρει το όνομά του και αυτός τα άκουγε απαθής.

Ο κ. Καμίνης με επιστολή του που δημοσιεύθηκε στην «Κ» στις 16/6/2022, διαψεύδει το περιστατικό και ισχυρίζεται ότι ψεύδομαι. Του επιστρέφω την κατηγορία ενισχυμένη. «Κύριε Καμίνη, ψεύδεστε ασύστολα». Ημουν παρών και είδα το περιστατικό. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το συζήτησα μετά το πέρας με τους Επιτρόπους της Εκκλησίας γιατί η συμπεριφορά σας ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι αν δεν ανακαλέσετε τον χαρακτηρισμό και η υπόθεση έχει συνέχεια, θα έχω πολύ αξιόπιστους μάρτυρες για να επιβεβαιώσουν την απαράδεκτη συμπεριφορά σας.

Είναι δικαίωμά σας να είστε άθεος. Δεν είναι όμως δικαίωμά σας να προσβάλλετε κατάμουτρα τα ιερά και τα όσια των πιστών. Εφόσον γνωρίζετε τη διαδικασία, μπορούσατε να αποσυρθείτε διακριτικά πριν από το προσκύνημα. Ψεύδεστε ακόμα και όταν ισχυρίζεστε «ότι παραμείνατε διακριτικά στη θέση σας». Η θέση σας ήταν ακριβώς μπροστά στην κολυμβήθρα και γνωρίζατε τι ακριβώς θα συμβεί, ώστε αν θέλατε θα μπορούσατε να το είχατε αποφύγει. Εχω την εντύπωση ότι η στάση σας ήταν δήλωση, σαν αυτήν που κάνουν άλλοι άθεοι που τρώνε επιδεικτικά κρέας τη Μεγάλη Παρασκευή.
Σας καλώ να ανακαλέσετε τους χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό μου με επιστολή στην «Καθημερινή» και επιφυλάσσομαι για κάθε δικαίωμά μου. Δεν σας επιτρέπω να με αποκαλείτε ψεύτη. Εσείς είστε ο ψεύτης που θέλετε να ψαρεύετε σε θολά νερά. Με τους άθεους, αλλά και με τους πιστούς. Για ελαφρυντικό μπορείτε να επικαλεστείτε ότι «ύστερα από τόσα χρόνια δεν θυμάμαι τι ακριβώς συνέβη». Εξάλλου, η μνήμη των ανθρώπων εξασθενεί με τον καιρό.

ΥΓ.: Το ίδιο περιστατικό το ανέφερα σε προηγούμενο άρθρο μου στην «ΚτΚ» στις 1/9/2019 με τίτλο «Τα λέω στην πεθερά για να τ’ ακούσει η νύφη», το οποίο όμως πέρασε απαρατήρητο. Ισως τότε η μνήμη σας να ήταν καλύτερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή