Βία ανηλίκων, συναγερμός τώρα!

Βία ανηλίκων, συναγερμός τώρα!

Κύριε διευθυντά

Στη Ρουάντα 34χρονος που δολοφόνησε 14 γυναίκες δήλωσε: «Εμαθα να σκοτώνω βλέποντας ταινίες για κατά συρροήν δολοφόνους».

Στη χώρα μας βιώνουμε μια έντονη έξαρση της εγκληματικότητας ανηλίκων. Στις ειδήσεις μόνο μιας ημέρας (26/9) διαβάζουμε: 17χρονος μαθητής επιτέθηκε με σουγιά σε συμμαθήτριά του στο Ηράκλειο Κρήτης. Δύο ομάδες ανηλίκων συνεπλάκησαν στην Κηφισιά με αποτέλεσμα 9 συλλήψεις και δύο 15χρονοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο! 12χρονη έσβησε τσιγάρο στο στήθος 13χρονης. Θύμα επίθεσης από ανηλίκους έπεσε 12χρονο αγόρι στη Ν. Ιωνία.

Τα στατιστικά της ΕΛ.ΑΣ. μας τρομάζουν. Η Ελληνική Αστυνομία κατά το πρώτο τετράμηνο του 2021 χειρίσθηκε 1.100 υποθέσεις με δράστες 1.500 ανηλίκους, ενώ κατά το αντίστοιχο τετράμηνο τρέχοντος έτους αντιμετώπισε 1.693 υποθέσεις (αύξηση 54%) με δράστες 2.117 ανηλίκους!

Η ψυχολόγος-εγκληματολόγος Ελενα Κουτσοπούλου στην «Καθημερινή» (28/9) μας λέει ότι «Στην κανονικοποίηση της βίας έχουν συμβάλει τα ΜΜΕ με τη μαζική και χωρίς όριο διάχυση λεπτομερειών για τον τρόπο τέλεσης πλήθους εγκλημάτων»!

Και ερωτώ, υπάρχει ελληνικό σίριαλ στην τηλεόραση χωρίς πάσης φύσεως βία; Οχι βέβαια, διότι αυτή εξασφαλίζει θεαματικότητα. Τα αμερικανικά φιλμ που προβάλλονται βραδινές ώρες είναι γεμάτα βία.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί τη δουλειά τους κάνουν χωρίς δυστυχώς να προβληματίζονται για τις επιπτώσεις στις ψυχές και στο μέλλον των νέων που αποτελούν το αύριο της πατρίδος μας.

Το ερώτημα είναι τι κάνει το κράτος.

Εχει καθόλου θορυβηθεί το περίφημο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης; Τώρα με πρόεδρο την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Κουτζαμάνη μήπως αφυπνισθεί; Αλλά και αν εκείνο υπνώττει ή είναι επιεικές, άλλοι θεματοφύλακες της κοινωνίας τι πράττουν; Η Ακαδημία, η Εκκλησία, ακόμη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δυστυχώς καθημερινώς λαμβάνονται μέτρα κατόπιν κάποιας συμφοράς, όπως η μείωση του πληθυσμού, οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές, σιδηροδρομικά ή ναυτικά ατυχήματα κ.ά.

Θα πρέπει να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη έξαρση της εγκληματικότητας ανηλίκων για να ξυπνήσουμε και να αναγκασθούμε να λάβουμε καθυστερημένα μέτρα για τα ΜΜΕ, και όχι μόνο;

Γιατί όμως η κυβέρνηση να μη φέρει προς ψήφιση στη Βουλή σειρά μέτρων ΤΩΡΑ και όχι όταν θα είναι πολύ αργά;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή