Ολες οι ψηφοφορίες να γίνονται online

Ολες οι ψηφοφορίες να γίνονται online

Κύριε διευθυντά

Η διαδικασία της επιστολικής ψήφου είναι δαιδαλώδης, οπισθοδρομική και κοστοβόρος. Η Εσθονία πρωτοπορεί και εφαρμόζει στις εκλογές, εθνικές και ευρωπαϊκές, το e-voting. Η ψήφος online είναι ουσιαστική μεταρρύθμιση, με μηδενικό κόστος! Πόσα εκατομμύρια στοιχίζει στον Ελληνα φορολογούμενο η διεξαγωγή των εκλογών! Ολα τα κόμματα πρέπει να συμβάλουν να τροποποιηθεί ο νόμος της επιστολικής ψήφου, ώστε να μη σπαταλώνται τα χρήματα του ελληνικού λαού, επειδή οι γραφειοκράτες του κράτους, οι άνθρωποι της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης, δεν θέλουν να κουραστούν και να μάθουν κάτι καινούργιο ή να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία αιχμής η οποία λύνει προβλήματα, χωρίς κόστος, ή με το ελάχιστο κόστος.

Η ψηφοφορία μέσω Διαδικτύου για τις ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές προσφέρει πλείστα πλεονεκτήματα. Εξαλείφει γεωγραφικούς φραγμούς, παρέχει ασύγκριτες ευκολίες, μηδενίζει το κόστους τόσο για τους ψηφοφόρους όσο και για τις εκλογικές αρχές. Προηγμένες τεχνολογίες κρυπτογράφησης εξασφαλίζουν την αυθεντικότητα, μυστικότητα, και αποκλείουν τη διπλοψηφία. Το σενάριο της διαδικασίας, στις λεπτομέρειες, είναι απλό και εύκολο, όπως λένε όσοι ασχολούνται με την ανάπτυξη ειδικών προγραμμάτων. Ας ακολουθήσουμε, όλοι μαζί, το παράδειγμα της Εσθονίας, με το e-voting.

Ετσι και αλλιώς, σε λίγα χρόνια όλες οι ψηφοφορίες θα γίνονται online. Γιατί να περιμένουμε και να μην είμαστε και εμείς πρωτοπόροι;

*Πτυχιούχος Αγγλικής και Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Φιλοσοφικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γλυφάδα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή