Διαρκής ανοχή σε παρανομίες

Διαρκής ανοχή σε παρανομίες

Κύριε διευθυντά

Υπάρχει μια σειρά παρανομιών φανερών που είναι εν γνώσει και της σημερινής κυβέρνησης και που τις ανέχεται. Στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τρόλεϊ κ.λπ. υπάρχουν οι επιβάτες που πληρώνουν και οι επιβάτες που δεν πληρώνουν. Κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση και ή να είναι υποχρεωτική η πληρωμή για όλους ή ελεύθερη για όλους. Πρόκειται και για αντιπαράδειγμα κυρίως για τους νέους, τους «επερχόμενους» δηλαδή πολίτες. Παιδεία δεν παρέχεται όμως μόνο στα σχολεία. Παρανομίες φανερές και στην κίνηση των οχημάτων. Οι περισσότεροι οδηγούν χρησιμοποιώντας συγχρόνως το κινητό. Πλέον όλα τα θέματα από τα πολύ σοβαρά έως τα πολύ μη σοβαρά συζητιούνται μέσω των κινητών, οδηγώντας. Παραβίαση πινακίδων κυκλοφορίας απαγορευτικών (π.χ., σε φανάρι στη συμβολή οδών Αθ. Διάκου και Καλλιρρόης υπάρχει απαγόρευση αριστερής στροφής πλην τρόλεϊ, όμως η απαγόρευση αυτή ακυρώνεται συνεχώς από οδηγούς – το ξέρει η Τροχαία).

Η γενίκευση της κάμερας θα δώσει λύσεις. Η μεγάλη επιτυχία της απαγόρευσης του τσιγάρου σε κλειστούς χώρους μεθοδικά σε κάποιες περιπτώσεις ακυρώνεται με τη χρήση ατμοτσιγάρων εξόχως παραπλανητικών μορφών. Χρειάζεται συνεχής αστυνόμευση. Επίσης, το φακελάκι στους χώρους της υγείας κυρίως αλλά κι αλλού. Το ξέρει καλά και η σημερινή κυβέρνηση. ∆εν υπάρχει διαρκής ανοχή; Hμίμετρα στον χώρο της φοροδιαφυγής. Κι εδώ ανοχή. Ακόμη και προφανής φόβος για την τόνωση του πλαστικού χρήματος που θα δώσει λύσεις στη φοροδιαφυγή. Τα κίνητρα για τη χρήση του ανύπαρκτα σχεδόν, ιδίως αυτό της φορολοταρίας με την προπολαχειακή μορφή όπου κανείς στην ουσία δεν κερδίζει. Ελεγχος τιμών στο εμπόριο, στα κινητά, στις πετρελαϊκές επιχειρήσεις.

Απέναντι σε αυτά τα σχεδόν «άβατα» και για την παρούσα κυβέρνηση χρειάζεται συνεχής «πολεμική διάθεση» από πλευράς κρατικού ελέγχου. Γενικά το κράτος θα πρέπει να μην ανέχεται τις εστίες παρανομιών, γιατί όπως αναφέρθηκε, πέραν των άλλων συνεπειών, παιδεία δεν παρέχουν μόνο τα σχολεία αλλά κάποιες φορές καλύτερη παιδεία παρέχεται εκτός σχολείων.

*Τοπογράφος μηχανικός ΕΜΠ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή