Εκπαιδεύοντας καλούς πολίτες

Εκπαιδεύοντας καλούς πολίτες

Κύριε διευθυντά

Η εκτεταμένη σε κάθε επίπεδο παρανομία, και με τη μεροληπτική κομματική ανοχή, η δράση της αδίστακτης σκληρής εγκληματικής μαφίας, διεκδικεί χώρο και χρήμα παράνομο πολύ, με επώνυμα συνήθως θύματα και αιτιολογία που περιορίζει την έρευνα και επαναπαύονται οι αρχές: «για εκκαθάριση λογαριασμών». Η εξήγηση της αυξανόμενης συνήθους ή απάνθρωπης εγκληματικής δράσης, που αποκτά γενικότερη σημασία, είναι ότι κερδίζεται ποσοστιαία υπερβολικό, παράνομο, εύκολο και αφορολόγητο χρήμα.

Και αυτό σημαίνει ότι κάποιοι νόμοι δεν τηρούνται, αναβάλλονται ή παρατείνεται η προθεσμία εφαρμογής τους, σκόπιμα αγνοούνται ή δεν λειτουργούν σωστά. Σημαίνει επίσης ότι κάποιοι δημόσιοι λειτουργοί αδιαφορούν χαλαρά ή και είναι επίορκοι. Για μερικές παραβάσεις ακούγεται και ο χαρακτηρισμός: «συνηθισμένες και κατανοητές, γιατί έτσι πάντα γίνεται!». Οσο για ελέγχους: οι ισχύοντες (από νόμους, άλλο τίποτε) προβλεπόμενοι τακτικοί έλεγχοι σπανίζουν ή προειδοποιούνται οι προς έλεγχο, ή σκόπιμα με το αζημίωτο αργοπορεί ο έλεγχος, ή δεν γίνονται ή και εξαγοράζονται. Και δυστυχώς συνεργάζονται, «κάτω από το τραπέζι», και τα… θύματα της εκμετάλλευσης! Υπάρχουν ωστόσο και ασυνείδητοι μεγαλέμποροι εισαγωγείς, προμηθευτές, εκμεταλλευόμενοι διεθνείς αναταραχές, για να αποκτήσουν, παρά τα πρόστιμα, τεράστια κέρδη εις βάρος του καταναλωτικού κοινού, με τις υπερβολικές τιμές σε τρόφιμα, καύσιμα, υπηρεσίες. Κι όλοι αυτοί, ας μην αυταπατόμαστε, είναι συμπολίτες μας, είμαστε εμείς, ο λαός, κυβερνώντες και κυβερνώμενοι!

Πρέπει όλα αυτά να αντιμετωπισθούν άμεσα, από κάθε δημόσια υπηρεσία, χωρίς υπολογισμό του κόστους, και να θεραπευθούν. Σαφώς πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, ως λαός, και αυτό είναι υπερκομματική υπόθεση. Ευθύνη, καθήκον όλων μας, αρχίζοντας εξ απαλών ονύχων! Κι ας ετοιμαστεί, λοιπόν, για μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, ένα ειδικό μάθημα, γιατί «η αρετή είναι διδακτή»! Του «Καλού Πολίτη», που πριν από κάθε τι άλλο, να διδαχθούν ότι έχουμε το σοβαρότατο καθήκον τήρησης των νόμων.

*Συντ/χος Λυκειάρχης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT