Γραφειοκρατία με σπασμένα τα φρένα

Γραφειοκρατία με σπασμένα τα φρένα

Κύριε διευθυντά

Διάβασα στο φ. Κυριακής (14/4) για την 6μηνη ταλαιπωρία των ομογενών μας για απόκτηση διαβατηρίου. Παραθέτω λοιπόν μια άλλη εμπειρία μου (ταλαιπωρία μου) εντός Ελλάδος.

Ζω στην Αχαΐα και η άδεια οδήγησής μου έληξε στις 15 ∆εκεμβρίου 2023.

Τον Νοέμβριο 2023 συγκέντρωσα τα… απρόσιτα έγγραφα (παράβολα, ιατρικές βεβαιώσεις, αίτηση…) και στις 15 ∆εκεμβρίου (ακριβώς όπως απαιτεί η ∆ιεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Αχαΐας) κατέθεσα την αίτησή μου για ανανέωση. Μου κρατήθηκε η παλιά άδεια οδήγησης και παρέλαβα βεβαίωση ώστε να μπορώ να κυκλοφορώ εντός Ελλάδος.

Από τότε και σε δεκαπενθήμερη βάση επισκεπτόμουν τη ∆ιεύθυνση Μεταφορών (30 χιλ. από τον τόπο κατοικίας μου) ζητώντας πληροφορίες για την κατάσταση της αίτησής μου. Η σταθερή απάντηση: ∆εν έχει έρθει; Παίρνει χρόνο. Σημειώνω ότι τηλεφωνική επικοινωνία δεν ήταν δυνατή.

Πριν από 15 ημέρες, δηλαδή 3,5 μήνες μετά την κατάθεση της αίτησής μου, ειδοποιήθηκα με e-mail ότι μπορώ να παραλάβω την άδεια. Αμέσως επισκέφτηκα το Μηχανολογικό Πάτρας όπου με βεβαίωσαν ότι η άδεια ήρθε αλλά είναι ακόμα στη βαλίτσα!

Την επομένη παρέλαβα την άδεια.

Τέλος σημειώνω ότι τον Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια διαμονής μου στη Δανία δεν μπορούσα να οδηγώ γιατί η βεβαίωση της Δ/σης Μεταφορών ισχύει μόνο εντός Ελλάδος.

*Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή