Η εισαγωγή σε Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Η εισαγωγή σε Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Κύριε διευθυντά

Με την παρούσα θα ήθελα να επισημάνω ένα θέμα που με αφορά προσωπικά. Αναφέρομαι στο κενό δικαίου που υπάρχει σχετικά με την εισαγωγή στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδος για τους απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω κατατακτήριων εξετάσεων, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά μου για το γεγονός ότι απόφοιτοι από την Κύπρο έχουν τη δυνατότητα να εισαχθούν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) της Ελλάδος μέσω κατατακτήριων εξετάσεων, ενώ η ίδια δυνατότητα δεν προσφέρεται στους Ελληνες αποφοίτους.

Αυτή η ανισότητα πιστεύω πως πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Ως φοιτητής επί πτυχίω του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ), επιθυμώ να έχω τη δυνατότητα να εισαχθώ στις ΑΕΝ της χώρας, στο τμήμα Πλοιάρχων, με τη νόμιμη και δίκαιη διαδικασία των κατατακτήριων εξετάσεων και διαπιστώνω ότι αυτό είναι δυνατό για όλους τους άλλους εκτός από τους Ελληνες αποφοίτους. Ελπίζω να μπορέσει να αναδειχθεί και να εξεταστεί αυτό το θέμα άμεσα, ώστε να υπάρξει λύση που θα εξυπηρετεί όλους τους ενδιαφερόμενους μιας και η σχολή έχει ηλικιακό όριο και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή