Τεστ Αγγλικών σε υποψήφιους;

Τεστ Αγγλικών σε υποψήφιους;

Κύριε διευθυντά

Με ενδιαφέρον παρακολούθησα το τελευταίο διάστημα την κατάρτιση των ψηφοδελτίων των κομμάτων για τις επικείμενες ευρωεκλογές. Ανεξάρτητα από την πολιτική κατεύθυνση κάθε κόμματος και τους λόγους, πολιτικούς και άλλους, που λαμβάνουν υπόψη τους οι επικεφαλής των κομμάτων, κατά την κατάρτιση των ευρωψηφοδελτίων, αναρωτιέμαι συχνά, αν λαμβάνεται υπόψη και μία παράμετρος που θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να αποτελεί όρο εκ των ων ουκ άνευ: Η εξαιρετική γνώση της αγγλικής γλώσσας. Είτε μας αρέσει είτε όχι, τα αγγλικά σήμερα αποτελούν τη lingua franca της εποχής μας. ∆εν νοείται ευρωβουλευτής/ευρωβουλεύτρια οποιασδήποτε εθνικότητας που να χρειάζεται διερμηνεία για να συνεννοηθεί με τους συναδέλφους του/της.

Προφανώς και κατά τις συνεδριάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο υπάρχει η θαυμάσια διερμηνεία που παρέχεται από τους εξαιρετικά καταρτισμένους διερμηνείς μας. Ομως συζητήσεις γίνονται και στο περιθώριο των επίσημων συνεδριάσεων και δεν νοείται οι εκπρόσωποί μας να μην μπορούν να αντιληφθούν τι διαμείβεται σε αυτές ή να συνεννοηθούν με τους συναδέλφους τους. Θα πρότεινα λοιπόν, εκτός από τις συνεντεύξεις που καλώς λαμβάνονται από τους υποψήφιους αντιπροσώπους μας στην Ευρωβουλή, να διεξάγονται και κάποιες συνεντεύξεις με ξενόγλωσσους δημοσιογράφους, όπου οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες να καλούνται να… συνεντευξιαστούν στα αγγλικά χωρίς να έχουν προετοιμαστεί για τις ερωτήσεις που θα τους υποβληθούν. Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για τους ψηφοφόρους εξ ημών που θέλουν να γνωρίσουν τη γενική καταλληλότητα των υποψηφίων, όχι μόνον ως προς την πολιτική τους τοποθέτηση και ικανότητα, αλλά και ως προς τη γλωσσική τους επάρκεια.

*Επίτιμος δικηγόρος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT