Όλα κι΄όλα, τα καλά της ΕΛ.ΑΣ. να λέγονται

Όλα κι΄όλα, τα καλά της ΕΛ.ΑΣ. να λέγονται

Κύριε διευθυντά

Συχνά ακούμε και διαβάζουμε αρνητικά σχόλια για την Ελληνική Αστυνομία. Ας μην παραβλέπουμε όμως ότι υπάρχει και η φωτεινή πλευρά, την οποία πρέπει να προβάλλουμε.

Η δική μου, πολύ πρόσφατη, ευχάριστη εμπειρία αφορούσε την έκδοση νέας αστυνομικής ταυτότητας. Χωρίς καμία προειδοποίηση με ενημέρωσαν ότι για να προχωρήσει μία σημαντική εμπορική συμφωνία από τον χώρο της επαγγελματικής μου δραστηριότητας στο εξωτερικό, θα έπρεπε να έχω πρόσφατη αστυνομική ταυτότητα. Σε περίπτωση καθυστέρησης, οι οικονομικές συνέπειες θα ήταν τεράστιες. Οι δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεραστούν έμοιαζαν με τα ψηλά βουνά μπροστά μου.

Σε αυτό το σημείο, εγώ σχεδόν σε κατάσταση πανικού, αναζήτησα λύσεις στο τμήμα ταυτοτήτων του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής. Εκεί, οι εργαζόμενοι, ως ο «από μηχανής θεός», με υποστήριξαν με υποδειγματικό τρόπο. Η εξυπηρέτηση των ανθρώπων του τμήματος αυτού ήταν υψηλού επιπέδου: Από την πρώτη στιγμή, υπήρξε κατανόηση των δυσκολιών που αντιμετώπιζα (μέχρι και για τη σωστή ορθογραφία με τους λατινικούς χαρακτήρες με βοήθησαν – κι όχι αυτή που, λανθασμένα, βασίζεται σε μετάφραση πάνω στο κάθε γράμμα), σεβασμός, υποστήριξη και καθοδήγηση προς τις βέλτιστες λύσεις σε όλα τα επιμέρους ζητήματα με αποτέλεσμα την άμεση τακτοποίηση του θέματός μου. Εκτός όμως όλων αυτών, διέθεταν και κάτι ακόμα που σπανίζει στις μέρες μας: χιούμορ και ανθρωπιά.

Η επιστολή αυτή, λοιπόν, είναι μια ελάχιστη ανταπόδοση στην εξαιρετική συμπεριφορά τους. Εύχομαι τέτοιου είδους συμπεριφορές να αποτελέσουν έμπνευση και παράδειγμα προς μίμηση για το σύνολο των εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT