Τα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και οι αριθμοί

Τα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και οι αριθμοί

Κύριε διευθυντά

Σχετικά με τα όσα γράφονται γενικώς για την αναταραχή στα αμερικανικά πανεπιστήμια και ιδιαίτερα με το κείμενο του κ. Μαρκ Μαζάουερ που δημοσιεύσατε (φ. 4-5/5), χρήσιμοι είναι νομίζω οι αριθμοί: Στις ΗΠΑ λειτουργούν 5.300 κολέγια και πανεπιστήμια. Σε αυτά φοιτούν 18.200.000 νέοι και νέες. Σύμφωνα με τον χάρτη που κυκλοφορεί το «Αλ Τζαζίρα» στο ∆ιαδίκτυο, οι κινητοποιήσεις υπέρ των Παλαιστινίων σημειώνονται κατά πλειοψηφία σε δύο μέρη, στη Νέα Υόρκη και στη Βοστώνη.

Πολλαπλασίως μικρότερες εκδηλώθηκαν και σε έξι άλλα, όπως το Στάνφορντ. Οι φοιτητές του Columbia είναι 34.000, του City College of New York είναι 14.000 και του Northwestern στη Βοστώνη 23.200, σύνολο χοντρικά 70.000. Εκεί έγιναν καταλήψεις, επεμβάσεις της αστυνομίας και συλλήψεις. Βασιζόμενοι στον ίδιο χάρτη, ας βάλουμε άλλους 70.000, πολύ πολύ γενναιόδωρα, για το υπόλοιπο της χώρας. Φθάνουμε έτσι στις 140.000. ∆εν αποτελεί καν το 1% των 18.200.000 του συνόλου. Αραγε δεν ενδιαφέρει καθόλου μια γενικότερη έρευνα για τις γνώμες αυτής της συντριπτικής πλειοψηφίας, αφού στη ∆ημοκρατία η πλειοψηφία κυβερνά;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT