Τα 20 video games που «επιβάλλεται» να έχεις παίξει

Τα 20 video games που «επιβάλλεται» να έχεις παίξει

6' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα γενιά κονσολών είναι επιτέλους εδώ! PS5 και Xbox Series X/S σε συνδυασμό με το Switch που συνεχίζει να θριαμβεύει συνθέτουν μία τριάδα, χάρη στην οποία οι απανταχού gamers έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τίτλους όχι μόνο από την τρέχουσα αλλά και από προηγούμενες γενιές -τουλάχιστον τους σημαντικότερους εξ αυτών. Οι προτάσεις άπειρες και η επιλογή δύσκολη. Από πού να ξεκινήσει κανείς; Εμείς κάνουμε την αρχή και σου προτείνουμε τα 20 video games που αν δεν έχεις παίξει, πρέπει να απολαύσεις οπωσδήποτε!

Είναι όλα ένα κι ένα, διεκδικώντας με αξιώσεις τη θέση τους στη λίστα των καλύτερων κυκλοφοριών στην ιστορία του gaming -δε σου προτείνουμε ό,τι κι ό,τι! Ρίξε μια ματιά στις επιλογές μας, δες τι ταιριάζει με τα γούστα και τις προτιμήσεις σου και κάνε την αρχή όσο είναι καιρός! Τα… all stars των video games σε περιμένουν, έτοιμα να σου χαρίσουν ανεπανάληπτες συγκινήσεις, μοναδικές εμπειρίες και εκατοντάδες ώρες gameplay στην πλατφόρμα της αρεσκείας σου.

Red Dead Redemption 2

Στη μετά-GTA V εποχή, η Rockstar βρήκε τον τρόπο να μας χαρίσει μία πραγματική υπερπαραγωγή. Ο κόσμος του Red Dead Redemption 2 θα σε κρατήσει «αιχμάλωτο» για εκατοντάδες ώρες, καθώς θα εξερευνάς μαγεμένος και την τελευταία του σπιθαμή. Όταν τελειώσεις με το single player, το Red Dead Online θα σε υποδεχθεί με ανοιχτές αγκάλες.

The Last of Us Remastered

Τα 20 video games που «επιβάλλεται» να έχεις παίξει-1

Έχοντας κυκλοφορήσει αρχικά στο PS3, το The Last of Us έκανε εκ νέου την εμφάνισή του, remastered αυτή τη φορά στο PS4. Και στις δύο περιπτώσεις ήταν συγκλονιστικό, θέτοντας τα θεμέλια για έναν νέο τρόπο εξιστόρησης και προσφέροντας μία ανεπανάληπτη και ασυνήθιστα δυνατή για video game εμπειρία. Άχαστο όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Animal Crossing: New Horizons

Ο τίτλος που κράτησε σε όλους συντροφιά στο… πρώτο lockdown, θα σε μεταφέρει σε έναν χαριτωμένο και πολύχρωμο κόσμο από τον οποίο δε θα θες να το κουνήσεις. Μα θα φυτεύεις λουλούδια, μα θα μαζεύεις πεταλούδες, μα θα παίζεις στις αυλές των φίλων σου, ετοιμάσου να παραδοθείς ολοκληρωτικά στη μαγεία του.

Ghost of Tsushima

Με μάχες βγαλμένες, θαρρείς, από χορογραφία, γραφικά που κόβουν την ανάσα, εθιστικό gameplay και ένα υπέροχο στόρι που θα σε «ρουφήξει» μεμιάς, το Ghost of Tsushima συνδυάζει έναν μεγάλο, ανοιχτό κόσμο που σε προσκαλεί να τον εξερευνήσεις με ένα σύστημα μάχης εκπληκτικού βάθους. Ετοιμάσου να ταξιδέψεις στην Ιαπωνία των σαμουράι!

BioShock: The Collection

Θα «κλέψουμε» λίγο εδώ αλλά ποσώς μας ενδιαφέρει. Για τα BioShock άμα λάχει, βγαίνουμε και στην παρανομία! Το BioShock: The Collection επαναφέρει στον αφρό μία καταπληκτική τριλογία. Δημιουργήματα της θρυλικής Irrational Games του Ken Levine, τα τρία BioShock θα σε ταξιδέψουν σε Rapture και Columbia για να ζήσεις ισάριθμες πρωτότυπες περιπέτειες.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Τα 20 video games που «επιβάλλεται» να έχεις παίξει-2

Μία ξεχωριστή περιπέτεια με τον παίκτη να έχει πλήρη ελευθερία κινήσεων προκειμένου να ανακαλύψει μόνος του ό,τι μυστικό κρύβει ο υπέροχα σχεδιασμένος κόσμος του. Όπου κι αν πας, να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις κάτι καινούριο να κάνεις, σε ένα παιχνίδι που ακόμα και έπειτα από τριψήφιο αριθμό ωρών, θα βρει τον τρόπο να σε εκπλήξει.

The Witcher 3: Wild Hunt

Ο τίτλος της CD Projekt έθεσε εκ νέου τα στάνταρ όχι μόνο για την κατηγορία των RPG αλλά για το gaming ολόκληρο! Ένας ανοιχτός και ολοζώντανος κόσμος, προσοχή ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια, καλογραμμένα quests, υπέροχη πλοκή και ένας ανεπανάληπτος πρωταγωνιστής, συνθέτουν το παζλ ενός εκ των καλύτερων video games όλων των εποχών.

Marvel’s Spider-Man

Θα στο θέσουμε ως εξής: το Marvel’s Spider-Man είναι η καλύτερη ταινία με πρωταγωνιστή τον Spidey που έχεις παίξει ποτέ -και ναι, μια χαρά διάβασες. Δεν είναι μόνο πως το παιχνίδι της Insomniac διαδραματίζεται στη ρεαλιστικότερη ψηφιακή εκδοχή της Νέας Υόρκης αλλά και το ότι προσφέρει την πιο διασκεδαστική εμπειρία πλοήγησης σε αυτή. Στον λόγο μας!

Ori and the Will of the Wisps

Το sequel του Ori and the Blind Forest καταφέρνει με κάποιον… μαγικό τρόπο και παρουσιάζεται ακόμα πιο εντυπωσιακό και χαριτωμένο από τον προκάτοχό του. Μια γλυκιά περιπέτεια με gameplay που συνδυάζει μάχες και platforming σε έναν τίτλο που θα μείνει χαραγμένος στη μνήμη σου για όλους τους σωστούς λόγους.

Grand Theft Auto V

Τα 20 video games που «επιβάλλεται» να έχεις παίξει-3

Υπάρχει περίπτωση να μη γνωρίζεις το GTA V; Με περισσότερες από 120 εκατ. πωλήσεις και σταθερή παρουσία στο ρετιρέ των charts πωλήσεων ανά τον κόσμο, ο τίτλος της Rockstar είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους στα χρονικά του gaming. Με έναν ορθάνοιχτο κόσμο, πλούσιο single player και γιγαντιαίο online τμήμα, θα ασχολείσαι μαζί του για χρόνια.

The Last of Us Part II

Τι κι αν το The Last of Us έθεσε τον πήχη εξαιρετικά ψηλά; Η συνέχειά του δεν είχε κανένα πρόβλημα να τον περάσει! Το μαγευτικό από κάθε άποψη The Last of Us Part II διηγείται μία καταπληκτική ιστορία με έναν τρόπο που ποτέ ξανά κανένα video game δε σκέφτηκε/κατόρθωσε να πει.

Forza Horizon 4

Ξέχνα τα γεμάτα περιορισμούς racing sims και μπες στον κόσμο του Forza Horizon 4. Διάλεξε μέσα από μία γιγαντιαία γκάμα οχημάτων και απόλαυσε τη σκωτσέζικη ομορφιά σε όλο της το μεγαλείο -και τέσσερις διαφορετικές εποχές! Προσάρμοσε το gameplay στα μέτρα σου, κάνοντάς το όσο sim ή arcade προτιμάς και απλά… τρέχα!

Bloodborne

To Bloodborne αποτελεί ίσως τον πιο “soft” τρόπο για να γνωρίσει κανείς το έργο της FromSoftware. Με έναν αρρωστημένο gothic κόσμο, εμπνευσμένο από το έργο των H.P. Lovecraft και Bram Stoker και σαφείς επιρροές στο gameplay από τη σειρά Souls, θα σου προσφέρει μία πανέμορφη όσο και απαιτητική εμπειρία δράσης.

Horizon Zero Dawn

Στην αρχή θα πιάσεις τον εαυτό σου να προσπαθεί να καταλάβει πώς συνδυάζονται οι μηχανές με τους δεινόσαυρους. Στην πορεία όμως, θα υποκλιθείς στο μεγαλείο του Horizon Zero Dawn και κατόπιν θα χαθείς στον αχανή κόσμο του. Η εξερεύνηση συνδυάζεται με τις μάχες και το levelling, ταξιδεύοντάς σε μία από τις πιο ιδιαίτερες περιπέτειες της δεκαετίας.

Super Mario Odyssey

Τα 20 video games που «επιβάλλεται» να έχεις παίξει-4

Μία από τις τελευταίες περιπέτειες του μυστακοφόρου υδραυλικού της Nintendo, το Super Mario Odyssey παίρνει την εμπειρία τίτλων όπως τα Super Mario 64 και Super Mario Galaxy και αφού την επεξεργαστεί καταλλήλως, την προσφέρει φρεσκαρισμένη και ανανεωμένη μέσα από μία περιπέτεια κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Mario και του… καπέλου του.

Divinity: Original Sin II

Μία πραγματική ωδή στα κλασσικά RPG, το Divinity: Original Sin II δεν ξέρει τι πάει να πει η λέξη «όρια». Η μεγαλύτερη δυσκολία σου στον τίτλο της Larian θα είναι να χωνέψεις πως είναι τόσα πολλά τα όσα μπορείς να κάνεις, που σχεδόν… πρέπει να αφήσεις τη φαντασία σου να οργιάσει. Έπειτα από τον τριψήφιο αριθμό ωρών του, η ζωή θα είναι ομορφότερη.

God of War

Με το τελευταίο της επεισόδιο, η σειρά έκανε reboot αφήνοντας πίσω της την ελληνική μυθολογία και περνώντας πλέον στη σκανδιναβική. Το God of War δεν ασχολείται μόνο με τις μάχες και το ξύλο αλλά δίνει βάρος στην εξερεύνηση και κυρίως μας συστήνει με έναν διαφορετικό και ωριμότερο πλέον Kratos στον ρόλο του πατέρα.

Disco Elysium

Δεν είναι για όλους, ούτε καν για πολλούς. Για την ακρίβεια είναι για λίγους και εκλεκτούς. Εκείνοι όμως που θα είναι σε θέση να πιάσουν τα vibes του Disco Elysium, ενός old school RPG που διαδραματίζεται σε έναν εντυπωσιακά ιδιαίτερο κόσμο, θα έχουν να λένε για την καλογραμμένη και πανέξυπνη περιπέτεια που έζησαν.

Uncharted 4: Το Τέλος Ενός Κλέφτη

Τα 20 video games που «επιβάλλεται» να έχεις παίξει-5

Το Uncharted 4 αποτελεί το επικό φινάλε στην πιο blockbuster σειρά που έχει δει ποτέ το gaming. Ο Nathan Drake μας ταξιδεύει σε μία ακόμα χολιγουντιανών προδιαγραφών περιπέτεια γεμάτη εξερεύνηση, δράση, χαμένους θησαυρούς και σκηνές που θα περίμενε να δει σε κάποια κινηματογραφική αίθουσα και σίγουρα όχι στο σαλόνι του.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Το Phantom Pain μπορεί να μη διαθέτει τον ανοιχτό κόσμο άλλων κυκλοφοριών, όμως να είσαι σίγουρος ότι η εξωφρενική προσοχή του στη λεπτομέρεια θα σε αφήσει με ανοιχτό το στόμα. Ο τίτλος της Konami είναι ό,τι πιο κοντινό έχουμε δει σε παρτίδα σκάκι σε video game. Το ‘χεις;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή