Ανοιχτή επιστολή ΕΣΠΕΚ και ΕΕΝ αναφορικά με τον νέο νόμο για τα Οπτικοακουστικά

Ανοιχτή επιστολή ΕΣΠΕΚ και ΕΕΝ αναφορικά με τον νέο νόμο για τα Οπτικοακουστικά

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Σκηνοθετών-Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) και της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (ΕΕΝ) ζητούν, με ανοιχτή επιστολή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς, επίσημη ενημέρωση αλλά και την άμεση έναρξη ενός διαλόγου που θα προηγηθεί της διαβούλευσης και θα συμβάλει στη διαμόρφωση του νέου νομοσχεδίου.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Σκηνοθετών – Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) και της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (ΕΕΝ) ζητούν, με ανοιχτή επιστολή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς, επίσημη ενημέρωση για τη δημιουργία του νέου οργανισμού που θα συνενώσει το ΕΚΚ, το ΕΚΟΜΕ και τον ΟΠΙ υπό την ομπρέλα του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και την άμεση έναρξη ενός διαλόγου που θα προηγηθεί της διαβούλευσης και θα συμβάλει στη διαμόρφωση του σχετικού νέου νομοσχεδίου.

Ολόκληρη η επιστολή

Προς: κα. Λίνα Μενδώνη, Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη, Υφυπουργό Πολιτισμού αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού

κ. Λεωνίδα Χριστόπουλο, Γεν. Γραμματέα Σύγχρονης Διακυβέρνησης    

Αθήνα, 29.12.2022    

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από άρθρο της Καθημερινής στις 22/12/2022 για τη δημιουργία ενός νέου οργανισμού που θα συνενώσει το ΕΚΚ, το ΕΚΟΜΕ και τον ΟΠΙ υπό την ομπρέλα του Υπουργείου Πολιτισμού, όπως και για την άμεση διαβούλευση –  εντός του Ιανουαρίου –  στην οποία θα τεθεί το νομοσχέδιο που θα πλαισιώσει τη συνένωση αυτή.  

Η ίδια η Υπουργός Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, δήλωσε πως ο νέος φορέας θα αποτελέσει τον πυλώνα μιας ενιαίας οπτικοακουστικής πολιτικής, πράγμα που επαγωγικά σημαίνει ενιαία πολιτική και για τον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Αρχικά, χαιρετίζουμε την πρόθεση, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί από την Πολιτεία και αποτελεί πάγιο αίτημα όλου του ενεργού κινηματογραφικού χώρου.

Παρόλα αυτά, σε μια τόσο ριζική κίνηση που αφορά στη μελλοντική διαμόρφωση του κινηματογραφικού και οπτικοακουστικού τοπίου, πιστεύουμε πως η Πολιτεία έχει υποχρέωση αλλά και κέρδος να ενημερώσει και να εμπλέξει τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Ήτοι: τους φορείς που έχουν σχέση με την παραγωγή και τη δημιουργία της Ελληνικής Κινηματογραφικής Ταινίας. 

Αναμένουμε από εσάς επίσημη ενημέρωση αλλά και την άμεση έναρξη ενός διαλόγου που θα προηγηθεί της διαβούλευσης και θα συμβάλει στη διαμόρφωση του νέου νομοσχεδίου, στο οποίο μπορούμε να συνεισφέρουμε γνώση και εμπειρία που εκ των πραγμάτων διαθέτουμε.  

Τα Διοικητικά Συμβούλια των:  

Ένωση Σκηνοθετών-Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ)

Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (ΕΕΝ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT