Atos: Έμφαση στην ισότητα και τη διαφορετικότητα!

Atos: Έμφαση στην ισότητα και τη διαφορετικότητα!

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Atos είναι παγκόσμιος ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό, με ιστορία που εκτείνεται πάνω από έναν αιώνα. Κάθε μέρα 110.000 εργαζόμενοι σε 73 χώρες αναπτύσσουν και εφαρμόζουν καινοτόμες ψηφιακές λύσεις, οι οποίες υποστηρίζουν τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό των πελατών τους και αντιμετωπίζουν περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις. 

Η Atos είναι ο Παγκόσμιος Συνεργάτης Πληροφορικής για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες και λειτουργεί υπό τις επωνυμίες Atos, Atos Syntel και Unify. 

Από το 1993, έχει αναπτύξει προϊόντα με γνώμονα τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και, όπου είναι δυνατόν, υιοθετεί βιώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές παραγωγής.

Atos: Έμφαση στην ισότητα και τη διαφορετικότητα!-1Ενέργειες που ξεχωρίζουν

• Το 2019, η Atos ξεκίνησε ένα πρόγραμμα διεύρυνσης της εμπειρίας των εργαζομένων: το «We Are Atos». Το πρόγραμμα «We Are Atos» στοχεύει στη διασφάλιση της συνεχούς βελτίωσης του τρόπου με τον οποίο εργάζονται στην Atos, με έμφαση στις κοινωνικές αξίες, την ποικιλομορφία και την ένταξη.

Το πρόγραμμα «We Are Atos» είναι δομημένο πάνω σε πέντε βασικές ενότητες: Διαφορετικότητα & Ένταξη, Κοινωνική Αξία, Ευημερία, Life @ work και Εμπειρία Εργαζομένων με τους Πελάτες. 

Παραδείγματα τοπικών δράσεων / πρωτοβουλιών του «We Are Atos»: ▶ Εθελοντικές αιμοδοσίες – κάθε έξι μήνες ▶ Εκδηλώσεις υγιεινού πρωινού (υγιεινά σνακ, χυμούς και smoothies) ▶ Διαθέσιμος χώρος στάθμευσης μόνο για ποδήλατα και αποδυτήρια με ντους ▶ Επιπρόσθετες μέρες άδειας για γονείς ▶ Παροχή φορητών υπολογιστών για την υποστήριξη των αναγκών των παιδιών των εργαζομένων λόγω της ηλεκτρονικής διδασκαλίας από το σπίτι ▶ Πρόσθετη πληρωμή ή προκαταβολή ή δάνειο για υπαλλήλους που επηρεάζονται από σοβαρά γεγονότα.

Παραμένοντας πιστοί στον στόχο τους για την ισότητα στον χώρο εργασίας μεταξύ των δύο φύλων, πέτυχαν να έχουν 26% γυναικείο πληθυσμό, ενώ το 40% των μελών της κοινότητας των εμπειρογνωμόνων τους για το 2020 είναι επίσης γυναίκες σε έναν τομέα (τεχνολογία) που τείνει να κυριαρχείται από άνδρες. 

• Το πρόγραμμα «Welcome back Mommy» παρέχει την ευκαιρία σε μητέρες που επιστρέφουν από την άδεια μητρότητας να επανεκπαιδευτούν σε ένα ενημερωμένο περιεχόμενο που συνδυάζει τις προσωπικές φιλοδοξίες και τις επιχειρηματικές ανάγκες. 

Κάποιες από τις παροχές της 

• Η εταιρεία προσφέρει ιδιωτική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση σε όλους από την ημερομηνία πρόσληψής τους με δυνατότητα κάλυψης και των προστατευόμενων μελών, ευέλικτο ημερήσιο πρόγραμμα για νέες μητέρες, απώλεια εισοδήματος για μακροχρόνια ασθένεια, «Atos Day» – μία επιπλέον ημέρα για όλους, έξτρα ημέρες ασθένειας χωρίς πιστοποιητικό γιατρού, 3,5 μήνες για τις μητέρες, 8 επιπλέον ημέρες για νέους μπαμπάδες, δυνατότητα απομακρυσμένης εργασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, τράπεζα αίματος διαθέσιμη και σε συγγενείς 1ου βαθμού, δωρεάν συνδρομή σε γυμναστήριο, διαδικτυακές συνεδρίες γυμναστικής σε συνεργασία με γυμναστήριο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κουπόνια εστιατορίου.


Atos Ελλάδος: Οι άνθρωποί μας οδηγούν το μέλλον μας  

Atos: Έμφαση στην ισότητα και τη διαφορετικότητα!-2Οι άνθρωποί μας αποτελούν το επίκεντρο όλων των δράσεών μας, αλλά και του στρατηγικού μας σχεδιασμού. Με γνώμονα τη συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη των ανθρώπων μας, επενδύουμε στους τομείς οι οποίοι οδηγoύν στην εκπλήρωση των ατομικών φιλοδοξιών τους σε σύμπνοια με τις τρέχουσες εταιρικές προτεραιότητες. 

Με στόχο την πρωτοπορία στη διαμόρφωση θετικών εμπειριών και τη συνεχή εκπαίδευση των εργαζομένων μας, στην Atos Ελλάδος, βελτιώνουμε διαρκώς τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποί μας συνεργάζονται και παράγουν καινοτόμα προϊόντα. Έτσι, αναπτύσσουμε τις δεξιότητες του προσωπικού μας, ενώ παράλληλα προσελκύουμε και τα κορυφαία ταλέντα από την ελληνική αγορά.

Αποτελώντας σημείο αναφοράς στον τομέα της τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο, προσφέρουμε καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις στους συνεργάτες μας, καθώς και στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο. Η Atos Ελλάδος ενισχύει περαιτέρω την κοινωνική της υπευθυνότητα, μέσω των παγκόσμια αναγνωρισμένων υπηρεσιών της στον τομέα της Δημόσιας Ασφάλειας, οι οποίες εξασφαλίζουν σύγχρονες και αποτελεσματικές τηλεπικοινωνιακές λύσεις, ικάνες να ανταποκριθούν σε έκτακτες συνθήκες. 

H δεύτερη κατά σειρά πιστοποίησή μας ως Great Place to Work καθώς και η ανάδειξή μας στα Top 10 Best Workplaces για το 2020 έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η ανθρωποκεντρική προσέγγιση είναι αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας μας και σε μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων συνεχίζουμε να επενδύουμε στους ανθρώπους μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή