Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.: Προσοχή και φροντίδα στους εργαζομένους!

Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.: Προσοχή και φροντίδα στους εργαζομένους!

3' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. δραστηριοποιείται στον χώρο της λιανικής πώλησης με ένα δίκτυο από 312 καταστήματα σούπερ μάρκετ, 21 Cash & Carry (χονδρικής), 4 κέντρα υποστήριξης του ηλεκτρονικού της καταστήματος και 3 πρατήρια ανεφοδιασμού καυσίμων. Ιδρύθηκε το 1976 στη Θεσσαλονίκη. Το 2018 εξαγόρασε την αλυσίδα καταστημάτων Προμηθευτική Τροφίμων ξεκινώντας έτσι την επέκτασή της στην Αττική. Διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο σούπερ μάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα και είναι γνωστή για διάφορες τεχνολογικές καινοτομίες, έχοντας βραβευτεί και για το ψηφιακό της περιβάλλον. 

Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.: Προσοχή και φροντίδα στους εργαζομένους!-1Τι την κάνει να ξεχωρίζει

• Η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό της, δημιουργώντας διαύλους επικοινωνίας και με προγράμματα όπως το «εδώ για σένα» ακούει τους ανθρώπους της και αντέδρασε άμεσα στους φόβους τους για τον Covid-19 τοποθετώντας για παράδειγμα, μετά από προτροπή τους, plexiglass στα ταμεία των καταστημάτων.

• Δίνει πολλές δυνατότητες εκπαίδευσης και ανέλιξης σε όλους τους εργαζομένους με συχνές δυνατότητες για εσωτερικές μετακινήσεις. Σε συνέχεια της εξαγοράς της Προμηθευτικής, διεξήγαγε εκτενές πρόγραμμα εκπαίδευσης, «Χτίζοντας την εταιρική κουλτούρα», το οποίο ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2020 και συμμετείχαν 989 εργαζόμενοι. Απώτερος σκοπός του ήταν η δημιουργία των βάσεων για την ανάπτυξη της κουλτούρας της επιχείρησης γύρω από ένα κοινό όραμα και κώδικα συμπεριφοράς. 

• Χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι η προσπάθειά της να μεταδώσει την ανάγκη για Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη με τις πολυάριθμες δράσεις της. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας λαμβάνουν τα τελευταία χρόνια εθελοντικά συμμετοχή σε καθαρισμούς παραλιών, ενώ δημιούργησε και το πρώτο «πράσινο» κατάστημα στην Ελλάδα. Πέρυσι δόθηκαν 300.000 € σε δωροεπιταγές για τη στήριξη ιατρών και νοσηλευτών σε 8 νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

• Άλλες πρόσφατες τοπικές δράσεις περιλαμβάνουν τη διοργάνωση φιλανθρωπικού αγώνα ανάμεσα στην ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑΣ και την ομάδα μπάσκετ των εργαζομένων της ΜΑΣΟΥΤΗΣ Καβάλας, με τα έσοδα να δίνονται για την αγορά αμαξιδίων του Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑΣ, καθώς και την παροχή 50 σχολικών τσαντών και δωροεπιταγών για να καλύψουν τις ανάγκες σε γραφική ύλη των παιδιών που φιλοξενούνται στην ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ από στελέχη των καταστημάτων της Χίου που επισκέφθηκαν τις τοπικές δομές της ΚΙΒΩΤΟΥ.

• Περίπου 1.600 εργαζόμενοι που εργάζονται στην εταιρεία έχουν θητεία άνω των 20 ετών. Όταν κάποιος κλείσει 15 ή 30 χρόνια εργασίας στην εταιρεία, του παρέχεται ρολόι χειρός ως αναγνώριση της προσφοράς του. Ενδεικτικά, πέρυσι τιμήθηκαν για πολυετίες 219  εργαζόμενοι.

Κάποιες από τις παροχές της

• Η εταιρεία έχει επενδύσει αρκετά στο να εμπνεύσει ασφάλεια και εμπιστοσύνη στους εργαζομένους της.  

• Μέσα στην καραντίνα προέβη σε profit sharing στο προσωπικό της, ύψους 30% επί των καθαρών κερδών της (πάνω από 3.000.000 €). 

• Στην εταιρεία γιορτάζεται εμφατικά η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Αθροιστικά κόβονται ετησίως περίπου 370 βασιλόπιτες. Πέρυσι, μοιραστήκαν τσουρέκια σε όλους τους εργαζομένους μέσα στα οποία υπήρχε ένα φλουρί, ανά κατάστημα, με δώρο 100€ μετρητά.


Περήφανοι για δέκατη συνεχή χρονιά

Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.: Προσοχή και φροντίδα στους εργαζομένους!-2Μετά από μία δεκαετία συνεχών βραβεύσεων ως ένα από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ελλάδα μέσα από τον θεσμό των Best Workplaces, οι εργαζόμενοι μίλησαν για εμάς. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους 9.000 και πλέον εργαζομένους για τη διάκριση που έφεραν για ακόμη μία φορά στην εταιρεία μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που, παρά τις αντίξοες συνθήκες της προηγούμενης χρονιάς, στήριξαν την εταιρεία και ενωμένοι σαν γροθιά συνέδραμαν ώστε να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες και τα εμπόδια που έφερε η πανδημία. Μέσα από αυτή τη δοκιμασία οι δεσμοί μας έγιναν πιο ισχυροί, και κατορθώσαμε να διατηρήσουμε, όλοι μαζί, ευχάριστο, ποιοτικό και κυρίως ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

Υπάρχει ένας επιπλέον λόγος που νιώθουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι. Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, διαπιστώνουμε πως οι ενέργειές μας για την ομαλή ενσωμάτωση του νέου προσωπικού μας στην Αττική, που προήλθε από την μεγαλύτερη εξαγορά που έχει κάνει η εταιρεία μας μέχρι σήμερα, είχαν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Με εντατικές εκπαιδευτικές δράσεις, έμπειρους ανθρώπους σε θέσεις ευθύνης, με εξισορρόπηση μισθών και την υιοθέτηση του καθεστώτος πενθήμερης εργασίας για όλους τους νέους συναδέλφους μας, ένα δύσκολο εγχείρημα έχει στεφθεί με επιτυχία. Η οικογένειά μας μεγάλωσε ακόμα περισσότερο.

Πραγματικά, η χαρά όλων μας είναι πολύ μεγάλη και το αίσθημα ευθύνης και η δέσμευσή μας απέναντι στους ανθρώπους μας μεγαλώνει. 

Και τέλος, μία υπόσχεση: Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να έχουμε σε προτεραιότητα τους ανθρώπους μας. 

Άλλωστε, η δύναμή μας είναι οι άνθρωποί μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή