efood: Εμπιστοσύνη στη νέα γενιά!

efood: Εμπιστοσύνη στη νέα γενιά!

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο efood είναι διαδικτυακή υπηρεσία delivery στην Ελλάδα, μέσω της οποίας μπορεί κανείς να παραγγείλει φαγητό, καφέ, supermarket και όχι μόνο, από 15.000 καταστήματα σε 90 πόλεις της Ελλάδας με τρία απλά βήματα: προσθήκη, καλάθι, αποστολή. 

Ξεκίνησε ως μια απλή επιχειρηματική ιδέα από 2 άτομα τον Ιανουάριο του 2012 και μέσα σε 9 χρόνια έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ομάδα περίπου 420 ανθρώπων (efooders), με μέσο όρο ηλικίας τα 32 έτη.

Το 2015, το efood εντάχθηκε στο δυναμικό της Delivery Hero, ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους online delivery στον κόσμο, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα το efood έχει περισσότερους από 2 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. 

efood: Εμπιστοσύνη στη νέα γενιά!-1Ενέργειες που ξεχωρίζουν

• Ένα από τα στοιχεία της κουλτούρας του efood είναι να ενθαρρύνει τους εργαζομένους να μοιράζονται τόσο τους προβληματισμούς τους όσο και να προτείνουν ιδέες προκειμένου να γίνονται συνεχώς καλύτεροι (μία από τις αξίες της εταιρείας είναι το «We always aim higher». 

• Η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη ζεστή ένταξη των νεοπροσλαμβανομένων και στην υιοθέτηση κοινής κουλτούρας και προσανατολισμού μεταξύ των νέων και των παλαιών μελών της. Για τον σκοπό αυτόν, ακόμα και κατά την Covid-19 εποχή, που έχει δυσκολέψει πολύ την επικοινωνία, εφαρμόζει πρακτικές που καταφέρνουν να φέρουν «κοντά» τους ανθρώπους της, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του Induction Day, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και κουίζ, όπου ζητείται η ενεργή συμμετοχή όλων στον καθορισμό του οράματος και της θέσης της εταιρείας, αλλά και στο πώς μπορεί να βελτιωθεί η συνεργασία μεταξύ των τμημάτων. Δίνει δηλαδή την αίσθηση της διαρκούς εξέλιξης μέσα από μια συμμετοχική διαδικασία. 

• Παράλληλα, μέσα από videos και εσωτερικές έρευνες για το τι κάνει την εταιρεία να ξεχωρίζει, καταφέρνει να εμπνεύσει τα στελέχη της, να δώσει κίνητρα και ενθουσιασμό για ακόμα μεγαλύτερα επιτεύγματα και να δημιουργήσει την αίσθηση του «ανήκειν».

Κάποιες από τις παροχές της

• Η εταιρεία προσφέρει πολλές παροχές στους εργαζομένους της που αφορούν κυρίως το wellbeing εν ώρα εργασίας, όπως το efooders cafe με επαγγελματία barrista και ειδικές τιμές σε ποικιλία υγιεινών φαγητών μέσω catering, φρέσκα φρούτα σε ημερήσια βάση, πλήρες εξοπλισμένο γυμναστήριο για τους εργαζομένους και τα μέλη της οικογένειάς τους, με ποικίλα προγράμματα γυμναστικής, relaxation room, playroom, beer & pizza Fridays, δυνατότητα να φέρνουν τα κατοικίδιά τους στη δουλειά κ.ά.

• Το efood στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων της και στις δύσκολες στιγμές τους, με την παροχή άτοκων δανείων, την τράπεζα αίματος, τη χορήγηση αδειών μετ’ αποδοχών, άνευ δικαιολογητικών και τις προκαταβολές μισθοδοσίας. 

• Κατά την περίοδο της πανδημίας έθεσε όλο το προσωπικό σε εξ αποστάσεως εργασία, απέστειλε τεχνικό εξοπλισμό σε όποιον τον είχε ανάγκη και οργάνωσε διαδικτυακά τμήματα γυμναστικής, αλλά και παροχή συμβουλών για δημιουργική απασχόληση στο σπίτι με τα παιδιά.


Με κινητήρια δύναμη τους efooders μας!

efood: Εμπιστοσύνη στη νέα γενιά!-2Η κατάκτηση της 3ης θέσης στην κατηγορία μεγάλων επιχειρήσεων με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, μόλις τη δεύτερη χρονιά συμμετοχής στον διαγωνισμό Great Place to Work Hellas, είναι το αποτέλεσμα όλων των προσπαθειών μας από το 2011. Το efood ξεκίνησε ως μια πρωτοπόρα ιδέα για την Ελλάδα και έχει εξελιχθεί σε ένα hub ξεχωριστών προσωπικοτήτων και ιδεών, με αποδοχή στη διαφορετικότητα και έμφαση στην ισότητα, που δίνει καθημερινά το έναυσμα να εξελισσόμαστε –προσωπικά, επαγγελματικά και ομαδικά– ακόμα περισσότερο.

Μετά από 10 χρόνια στον κλάδο του online delivery και παρά τη ραγδαία ανάπτυξη όχι μόνο στο έτοιμο φαγητό, αλλά και σε όλες τις νέες κατηγορίες, το efood κρατάει στον πυρήνα του την ευελιξία μιας νεοφυούς επιχείρησης, αφήνοντας χώρο για πειραματισμό και δημιουργικότητα σε κάθε νέο μέλος της ομάδας. Πραγματικά έχουμε αλλάξει τον τρόπο που γίνεται το delivery στην Ελλάδα. Ως ομάδα αγκαλιάζουμε τις προκλήσεις, μεγαλώνουμε μαζί, νοιαζόμαστε για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας και προσπαθούμε να δίνουμε πίσω στην κοινωνία, το λένε άλλωστε και οι αξίες μας: πάντα στοχεύουμε ψηλότερα, δίνουμε λύσεις, νοιαζόμαστε και ξέρουμε πως το να δουλεύουμε και το να περνάμε καλά δεν είναι αντίθετες έννοιες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους μας γι’ αυτή τη διάκριση στον θεσμό «Great Place to Work».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή