DHL Express: Μέτωπο στην πανδημία!

DHL Express: Μέτωπο στην πανδημία!

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η DHL Express (Ελλάς) είναι η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στον κλάδο των διεθνών ταχυμεταφορών (courier) και ανήκει στον όμιλο των Γερμανικών Ταχυδρομείων (DeutschePost). Είναι η πρώτη εταιρεία courier στην Ελλάδα, με ιστορία από το 1978 και μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 57%. Κύρια δραστηριότητά της είναι η μεταφορά εγγράφων και δεμάτων σε ένα δίκτυο 220 χωρών και προορισμών, μέσω ενός στόλου με πάνω από 250 ιδιόκτητα αεροσκάφη. Το νέο κέντρο διαλογής της εταιρείας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, με έκταση μεγαλύτερη των 5.000 τ.μ., αποτελεί επένδυση που ξεπερνά τα 7 εκατ. €. 

DHL Express: Μέτωπο στην πανδημία!-1Ενέργειες που ξεχωρίζουν

• Το «Safety First» ήταν πάντα η προσέγγιση της εταιρείας, αλλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας αυτό το μήνυμα ενισχύθηκε. Η πλειονότητα των υπαλλήλων της πρώτης γραμμής συνέχισαν να εργάζονται στις θέσεις τους (ταχυμεταφορείς, υπάλληλοι υποδοχής, υπάλληλοι αποθήκης κ.λπ.) με έντονο ρυθμό και έπαιξαν ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της κίνησης των επιχειρήσεων και της κοινότητας. Για τον λόγο αυτόν, η DHL Express (Hellas) εφάρμοσε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα μέτρα: Δημιούργησε την Covid-19 Task force team, μια ομάδα που αποτελείται από τα μέλη του SMT, τον Υπεύθυνο Υγείας & Ασφάλειας και τον Marketing & Communication Senior Executive, για να διασφαλίζουν ότι πληρούνται όλα τα πρωτόκολλα των επίσημων αρχών και να εγκρίνουν νέα απαραίτητα μέτρα, όποτε χρειάζεται. Εφάρμοσε τις ανέπαφες και ασφαλείς παραδόσεις και πληρωμές, διένειμε προστατευτικό εξοπλισμό σε όλους τους υπαλλήλους (γάντια και μάσκες), αγοράστηκαν ανέπαφα θερμόμετρα και μοιράστηκαν σε όλους τους χώρους για έλεγχο θερμοκρασίας, όρισε πολιτική απαγόρευσης επισκεπτών στα γραφεία και απολυμαίνει οχήματα, σαρωτές και εγκαταστάσεις σε εβδομαδιαία βάση.

• Κατά τη διάρκεια της πανδημίας η εταιρεία δεσμεύτηκε να διατηρήσει όλες τις θέσεις εργασίας, διασφάλισε ότι θα συνεχίσουν όλοι να λαμβάνουν το 100% των αποδοχών, τα bonus απόδοσης, ενώ πραγματοποίησε και ετήσια αύξηση μισθών. 

• Τον πρώτο μήνα του lockdown προχώρησε σε πρόωρη πληρωμή των μηνιαίων αποδοχών για όλους τους εργαζομένους. 

• Τον περασμένο Απρίλιο κυκλοφόρησε επίσης η πρωτοβουλία  #DoubleTap4Pride. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι άνθρωποι της εταιρείας ήταν «Οι ήρωές της», που διακινούσαν συχνά ζωτικής σημασίας αποστολές. Γι’ αυτόν τον λόγο, η αίσθηση της υπερηφάνειας μέσα στην επιχείρηση και το πώς όλοι συνεργάζονται πραγματικά «As One» ήταν διάχυτη. 

Κάποιες από τις παροχές της

• Η εταιρεία παρέχει σε όλους τους εργαζομένους ιατρικό-φαρμακευτικό πρόγραμμα πλήρως επιδοτούμενο και για τις οικογένειές τους. Προσφέρει επίσης σε όλους συνταξιοδοτικό πρόγραμμα στο οποίο καταθέτει κάθε μήνα το 4% του μεικτού μηνιαίου μισθού. Σε περίπτωση πλήρους συνταξιοδότησης η εταιρεία παρέχει 3 μισθούς επιπλέον της νόμιμης αποζημίωσης.

• Φέτος υπήρξε χρηματοδότηση για δωρεάν εμβόλιο της γρίπης, ένα μοριακό τεστ Covid, καθώς και rapid test σε εβδομαδιαία βάση για όλους τους εργαζομένους.

• Επίσης, τον Αύγουστο του 2020 προσφέρθηκε σε όλους ένα εφάπαξ μπόνους 300 €.


Ευχαριστούμε τους δικούς μας ήρωες! 

DHL Express: Μέτωπο στην πανδημία!-2Είμαστε πολύ περήφανοι για την 6η συνεχόμενη βράβευσή μας στις πρώτες θέσεις των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, πολύ δε περισσότερο μια τόσο ιδιαίτερη χρονιά σαν τη φετινή. 

Η εταιρεία μας από την πρώτη στιγμή –και εν μέσω αβεβαιότητας για την οικονομική επίδραση που θα είχε η πανδημία στον κλάδο μας– πήρε τη στρατηγική απόφαση να σταθεί δίπλα στους εργαζομένους μας, να διατηρήσει όλες τις θέσεις εργασίας, να δώσει αυξήσεις, μπόνους παραγωγικότητας, πρόσθετες παροχές και φυσικά πάνω από όλα να θέσει ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια των ανθρώπων μας, υπερβαίνοντας τις όποιες νομοθετικές προβλέψεις.  

Αυτοί οι άνθρωποι, οι παρακινημένοι εργαζόμενοι της DHL Express, είναι ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ: οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής που ήταν καθημερινά στον δρόμο κάνοντας παραδόσεις ή στις αποθήκες διαχειριζόμενοι εκατομμύρια αποστολές, αλλά και όσοι εργάζονταν από τα γραφεία, οι οποίοι μέσα σε μία νύχτα έπρεπε να μάθουν έναν άλλο τρόπο εργασίας, εξ αποστάσεως από τον προσωπικό τους χώρο, όπου οι συνθήκες ίσως δεν ήταν πάντα ιδανικές. Με αυτό το εμψυχωμένο ανθρώπινο δυναμικό πετύχαμε να συνεχίσουμε να πραγματώνουμε την αποστολή μας «Συνδέουμε Ανθρώπους, Βελτιώνουμε Ζωές», σε μια χρονική στιγμή που απέκτησε περισσότερο νόημα από ποτέ, καθώς εξακολουθήσαμε να επιχειρούμε σε πάνω από 220 χώρες παγκοσμίως, κρατώντας τον κόσμο ενωμένο.  

Σε όλους αυτούς λοιπόν, τους δικούς μας ΗΡΩΕΣ, την οικογένεια της DHL Express, λέμε με όλη μας τη δύναμη: ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή