Siemens: Τεχνολογία με φυσική ευεξία!

Siemens: Τεχνολογία με φυσική ευεξία!

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Siemens Ελλάδος είναι μέλος του Ομίλου Siemens, ο οποίος εστιάζεται παγκοσμίως στους τομείς της παραγωγής και διανομής ενέργειας, των έξυπνων κτιριακών υποδομών, του αυτοματισμού και της ψηφιοποίησης στις βιομηχανίες. Είναι επίσης κορυφαίος προμηθευτής έξυπνων συγκοινωνιακών λύσεων. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία 120 χρόνια και εστιάζεται στην προώθηση και τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τεχνολογίας για την ανάπτυξη της χώρας.

Siemens: Τεχνολογία με φυσική ευεξία!-1Ενέργειες που ξεχωρίζουν

• Η εταιρεία φροντίζει για τη σωματική και ψυχική υγεία και ευεξία των εργαζομένων, είτε με το να παρέχει υγιεινές επιλογές σνακ στα γραφεία είτε με το να διοργανώνει ανοιχτές ομιλίες για όλους πάνω σε θέματα θετικής ψυχολογίας, υγείας και συμβουλευτικής γονέων. Το 25% των εργαζομένων συμμετέχουν σε ομάδες ποδοσφαίρου και Μαραθωνίου, συναντιούνται κάθε εβδομάδα και αθλούνται με τη βοήθεια προπονητών, ενώ δεν σταμάτησαν την άθληση ακόμα και εν μέσω καραντίνας με διαδικτυακά ωριαία μαθήματα γυμναστικής. 

• Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρωτοβουλία «Active Friday». Όλοι οι εργαζόμενοι ήρθαν στο γραφείο εκείνη την ημέρα με την αθλητική τους ενδυμασία. Είχαν ετοιμάσει σε συνεργασία με trainers στον προαύλιο χώρο του ΟΑΚΑ μια ξεχωριστή ημέρα για όλους, γεμάτη χαμόγελα, καλή διάθεση και άσκηση! Παράλληλες ομάδες τρεξίματος, δυναμικού βάδην και ασκήσεων εδάφους είχαν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα, για να μπορούν όλοι οι συνάδελφοι να ακολουθήσουν. 

• Οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν συνεδρίες με ψυχολόγο και να μιλήσουν με κάποιον ειδικό ανά πάσα στιγμή που αντιμετωπίζουν κάποιο οικογενειακό ή προσωπικό θέμα. Η εταιρεία φροντίζει επίσης για την επαφή των εργαζομένων με τις τέχνες, τη φύση και τον πολιτισμό και φροντίζει να διοργανώνει συχνά οικογενειακές επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, μουσεία, περιπάτους σε εξωτερικούς χώρους με ξεναγό, εκθέσεις και άλλα.

• Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, διοργανώνοντας ένα καινοτόμο μίνι ΜΒΑ πρόγραμμα, όπου συμμετείχαν το 80% των  υπαλλήλων. Η εταιρεία πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω, εκπαιδεύοντας ακόμα και τα παιδιά των εργαζομένων σε ψηφιακές δεξιότητες, καλλιεργώντας τους ψηφιακή κουλτούρα, ενώ τους παρέχει και δωρεάν επαγγελματικό προσανατολισμό. 

Κάποιες από τις παροχές της

• Στη SIEMENS επιβραβεύεται η πολύχρονη υπηρεσία, η εξαιρετική απόδοση, καθώς και η προσήλωση στον ψηφιακό μετασχηματισμό, με δωρεάν ταξίδια, γεύματα και προσωπικά δώρα, καθώς και με έξτρα μισθούς. Παρέχεται ομαδική ασφάλιση υγείας για εργαζομένους και για τα μέλη των οικογενειών τους. Η εταιρεία δίνει 1.000 € επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού και 300 € summer camp ανά έτος, παρέχει 50 € τον μήνα κουπόνια φαγητού και ήδη πριν από την εμφάνιση της Covid-19 έδινε τη δυνατότητα εργασίας από το σπίτι μία φορά την εβδομάδα. Οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν επίσης συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, καθώς και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όπως smart phones, tablets και laptops. 


Το περιβάλλον των Future Makers

Siemens: Τεχνολογία με φυσική ευεξία!-2Ένα περιβάλλον που επιτρέπει σε όλες τις φωνές να ακουστούν, σέβεται τη διαφορετικότητα, υποστηρίζει τον πειραματισμό, τη διαρκή μάθηση και την εξέλιξη είναι το περιβάλλον εργασίας που έχουμε δημιουργήσει στη Siemens Ελλάδος τα τελευταία χρόνια. «Η διάκρισή μας στα Best Workplaces είναι για εμάς μια γιορτή και μια μοναδική ευκαιρία για αυτο-παρατήρηση και δράση. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι στην ουσία ένα εργαλείο για να εντοπίσουμε με ποιες επιπλέον ενέργειες θα καταφέρουμε να ενδυναμώσουμε τα στοιχεία που κάνουν τους ανθρώπους μας να ξεχωρίζουν», δηλώνει η Ειρήνη Κουφάκη, HR Head Siemens Ελλάδος.Άνθρωποι με ανοιχτό μυαλό, ονειροπόλοι, που δεν φοβούνται τα λάθη, έτοιμοι να μάθουν, να πειραματιστούν, που δεν σταματούν να αναπτύσσονται και να καινοτομούν. Αυτοί είναι οι άνθρωποι της Siemens, οι δικοί μας Future Makers. 

«Το να βραβεύεται μια εταιρεία από τους ίδιους τους ανθρώπους της είναι η μεγαλύτερη τιμή. Και χαίρομαι ακόμη περισσότερο, γιατί γνωρίζω ότι αυτή η ικανοποίηση που νιώθουν οι άνθρωποί μας, μας κάνει όλους πιο αφοσιωμένους στην αποστολή μας: να δίνουμε λύσεις στις προκλήσεις του σήμερα, με το βλέμμα στο μέλλον. Μέσα από ψηφιακές τεχνολογίες και καινοτομίες. Για μια ζωή καλύτερη για εμάς τους ίδιους και την κοινωνία μας. Είμαι υπερήφανος για τους ανθρώπους μας». Johann Goettler, President & CEO, Siemens Ελλάδος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή