Takeda: Σπάνια και έγκαιρα αντανακλαστικά!

Takeda: Σπάνια και έγκαιρα αντανακλαστικά!

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Takeda είναι μια βιοφαρμακευτική εταιρεία με ηγετική θέση παγκοσμίως και με έδρα την Ιαπωνία, έχοντας ως βάση σταθερές αξίες και προσανατολισμό στην Έρευνα και την Ανάπτυξη. Οι προσπάθειες της εταιρείας για Έρευνα και Ανάπτυξη επικεντρώνονται σε τέσσερις θεραπευτικούς τομείς, την Ογκολογία, τη Γαστρεντερολογία, τη Νευρολογία και τις Σπάνιες Νόσους, καθώς και σε επενδύσεις που στοχεύουν στα Παράγωγα Αίματος και στα Εμβόλια. H TAKEDA δεσμεύεται να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών αvαπτύσσοvτας υψηλής καιvοτομίας φάρμακα που διατίθενται σε περίπου 80 χώρες και γεωγραφικές περιοχές παγκοσμίως. Η ελληνική θυγατρική της TAKEDA είναι υπεύθυνη για δύο ακόμα χώρες, την Κύπρο και τη Μάλτα.

Takeda: Σπάνια και έγκαιρα αντανακλαστικά!-1Ενέργειες που ξεχωρίζουν

• Από την αρχή της έκρηξης της Covid-19 μέχρι σήμερα, η Takeda Hellas αναζητεί συνεχώς τρόπους στήριξης των εργαζομένων. Υιοθετώντας την τηλεργασία ως κύριο τρόπο εργασίας, φρόντισε ώστε να είναι αυτή όσο το δυνατόν πιο εύκολη και αποτελεσματική. Έτσι, πέραν των νέων συστημάτων εξ αποστάσεως (συν)εργασίας που εφαρμόστηκαν και της πλήρους εκπαίδευσης που υλοποιήθηκε, η Takeda προσέφερε επαγγελματικές εργονομικές καρέκλες για εργασία από το σπίτι, ένα ικανοποιητικό ποσό για την προμήθεια οποιουδήποτε εξοπλισμού για την οργάνωση χώρου εργασίας στο σπίτι, κάλυψη των εξόδων σύνδεσης στο διαδίκτυο και απεριόριστο χρόνο ομιλίας μέσω κινητών. Τέθηκε ως μεγάλη προτεραιότητα η διατήρηση της ποιοτικής επαφής μεταξύ των εργαζομένων, πράγμα που επιτεύχθηκε μέσω συχνών online συναντήσεων, π.χ. σε townhalls, σε μικρές ομάδες που προτείνουν τρόπους ενίσχυσης της κουλτούρας της εταιρείας, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με μέλη της Ομάδας Διοίκησης. Επίσης, υλοποιήθηκε σειρά διαλέξεων από ειδικούς με θέματα πρακτικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος σχετικά με την πανδημία.

• Παράλληλα, σε όλη τη δύσκολη περίοδο του lockdown, η εταιρεία φρόντιζε να αποφεύγει συναντήσεις το μεσημέρι, ώστε να επιτρέπει στους εργαζομένους να απολαμβάνουν το μεσημεριανό φαγητό με την οικογένειά τους, σεβόμενη την ανάγκη για προσωπικό χρόνο, ενώ παρότρυνε τον περιορισμό της διάρκειας των συναντήσεων μέσα στην ημέρα.

Στο πλαίσιο της διαφύλαξης της ασφάλειας των εργαζομένων, η Takeda Hellas αποστέλλει στη διεύθυνση κατοικίας τους, σε τακτά χρονικά διαστήματα, προστατευτικές μάσκες προσώπου και τζελ απολύμανσης χεριών για προσωπική χρήση. Οι εργαζόμενοι που δεν διαθέτουν εταιρικό ή προσωπικό αυτοκίνητο ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν ταξί και η εταιρεία καλύπτει τα έξοδα. 

• Θέλοντας να ενισχύσει το αίσθημα συντροφικότητας των εργαζομένων, έστω και υπό συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης, οργάνωσε διαγωνισμούς φωτογραφίας ή «virtual backgrounds», μοιράζοντας δώρα στους νικητές αλλά και πολλά χαμόγελα!

• Τέλος, για τον εορτασμό των Χριστουγέννων του 2020 η Takeda Hellas κάλεσε τους εργαζομένους της και τις οικογένειές τους σε διαδικτυακή εκδήλωση όπου έπαιξαν παιχνίδια, όπως κυνήγι θησαυρού και χριστουγεννιάτικο Trivial Pursuit. Τα παιδιά όλων των εργαζομένων έλαβαν μια δωροκάρτα για να αγοράσουν το δώρο της προτίμησής τους. Μεγάλη επιτυχία είχε και το οικογενειακό χριστουγεννιάτικο δείπνο που προσέφερε η εταιρεία και το οποίο παραδόθηκε στις κατοικίες όλων των εργαζομένων, μέσω γνωστού catering. 

Κάποιες από τις παροχές της

• Η Takeda Hellas προσφέρει μια σειρά αξιόλογων παροχών στους υπαλλήλους της. Κάποια  παραδείγματα είναι το πρόγραμμα ασφάλισης υγείας και το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, τα κουπόνια εστιατορίου, η παροχή bonus και εξοπλισμού όπως κινητά τηλέφωνα σε όλους, η πρόσβαση σε γυμναστήριο και η οργάνωση δραστηριοτήτων που προάγουν την υγεία. Επιπλέον έχει  πολυάριθμα προγράμματα που στοχεύουν στην ανάπτυξη των υπαλλήλων της, πάντα σύμφωνα με τις αξίες της εταιρείας και την προετοιμασία τους για μελλοντικές ηγετικές θέσεις.

• Έχοντας ως επίκεντρο τους ανθρώπους της, παρέχει δωρεάν γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης στους εργαζομένους και στα μέλη των οικογενειών τους για οποιοδήποτε προσωπικό, επαγγελματικό ή οικογενειακό θέμα, ενώ παρέχει και δωρεάν συνεδρίες πρόσωπο με πρόσωπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή