ManpowerGroup: Ο Άνθρωπος είναι Προτεραιότητα!

ManpowerGroup: Ο Άνθρωπος είναι Προτεραιότητα!

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ManpowerGroup® απασχολεί διεθνώς πάνω από 23.000 εργαζομένους και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 75 χώρες μέσα από μια εξειδικευμένη οικογένεια brands, όπως Manpower®, Experis® και Talent Solutions®. Ιδρύθηκε το 1948 στις ΗΠΑ, ενώ στην Ελλάδα ο όμιλος ManpowerGroup εγκαταστάθηκε το 1998, με δίκτυο δύο υποκαταστημάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Διαθέτει ευρύ φάσμα υπηρεσιών ανθρωπίνου δυναμικού. Συγκεκριμένα παρέχει υπηρεσίες εύρεσης ταλέντων για κάλυψη μόνιμων και προσωρινών θέσεων εργασίας για λογαριασμό εταιρειών πελατών, ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, προσέλκυση, αξιολόγηση και επιλογή στελεχών. 

ManpowerGroup: Ο Άνθρωπος είναι Προτεραιότητα!-1Ενέργειες που ξεχωρίζουν

• Η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συμπερίληψη όλων και στο δικαίωμα για δίκαιη απασχολησιμότητα στον κόσμο της εργασίας υπό τη στρατηγική του doing well by doing good. Η συμπερίληψη έχει ως κεντρική αξία τον «Άνθρωπο» και στηρίζεται στη δέσμευση για συγκεκριμένους στόχους αειφόρου ανάπτυξης όπως ορίζονται από τον ΟΗΕ, με στόχο την ισότητα, την πρόσβαση στην εκπαίδευση και τη μείωση του χάσματος των ανισοτήτων. Μέσα από τις εταιρικές δραστηριότητες και τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσής της, η εταιρεία προτρέπει και εκπαιδεύει τους πελάτες της στην αρχή της συμπερίληψης.  

• Τα τελευταία δύο χρόνια δρομολογήθηκε η ανάδειξη και η προαγωγή γυναικών στο 60% των τομέων ευθύνης διεύθυνσης, σύμφωνα με την πολιτική του Talent and Development – Continuous Impromevent. Παράλληλα εντάχθηκαν στο δυναμικό της εταιρείας ικανότατα προφίλ επαγγελματιών από χώρες του εξωτερικού, σε μια προσπάθεια ανατροπής των στερεοτυπικών πρακτικών των εταιρειών που εστιάζονται στην απασχόληση κυρίως Ελλήνων. 

• Στόχος της εταιρείας υπήρξε η ευαισθητοποίηση, η πρόληψη αρνητικών στάσεων και αντιλήψεων γύρω από τη διαφορετικότητα μέσω ομιλιών και διαφόρων δράσεων. Αποτέλεσμα, ο δείκτης σεβασμού της διαφορετικότητας ξεπέρασε σύμφωνα με την ετήσια έρευνα προσωπικού το 93% των εργαζομένων.

Κάποιες από τις παροχές της

• Η εταιρεία προσφέρει πολυάριθμες παροχές στους εργαζομένους της. Μεταξύ αυτών διακρίνουμε πρόγραμμα ομαδικής ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και ασφάλισης για όλους, κάλυψη μελών πρώτου βαθμού με ελάχιστη συμμετοχή, πρόγραμμα συνταξιοδότησης, bonus υλοποίησης τριμηνιαίων στόχων και έκτακτες αποδώσεις bonus που σχετίζονται με την επιτυχή συμμετοχή σε μη προγραμματισμένα έργα. 

• Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα επιλογής των επιπλέον παροχών, όπως meal voucher, compliment card, κάλυψη εξοδολογίου μετακίνησης, κάλυψη κόστους παιδικού σταθμού/ιδιωτικού σχολείου κ.τ.λ.

• Οι μητέρες ενισχύονται με επιπρόσθετη παροχή κατά την περίοδο τοκετού και λοχείας, διατίθενται Gift cards για νιόπαντρους ή εργαζομένους σε σύμφωνο συμβίωσης, δώρο τοκετού και δώρο αποφοίτησης. Τέλος, υπάρχει 24ωρη τηλεφωνική γραμμή συμβουλευτικής για τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους, χωρίς χρέωση, πλήρως ανώνυμα και εμπιστευτικά.


Βαθιά πίστη και σεβασμός στους Ανθρώπους μας

ManpowerGroup: Ο Άνθρωπος είναι Προτεραιότητα!-2Η προσήλωση και το υψηλό αίσθημα της ManpowerGroup Ελλάδας για αναγνώριση των Ταλέντων του δυναμικού της αποτελεί το πλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, δικαιώνοντας τη διάκριση στην 4η θέση στην κατηγορία Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον Μεσαίων Επιχειρήσεων. 

Οι θετικές απόψεις των Ανθρώπων μας για το ομαδικό πνεύμα, την αξιοπιστία και τη δικαιοσύνη που κυριαρχούν σήμερα στον οργανισμό μας επιβεβαιώνουν ότι οι προσπάθειές μας είναι στη σωστή κατεύθυνση, ορίζοντας και την αυριανή επιτυχή πορεία μας. 

Αξιοσημείωτο παραμένει ότι, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας Covid-19, ο στόχος μας επιτεύχθηκε, καθώς συνεχίσαμε πιστά να επενδύουμε και να υποστηρίζουμε τους Ανθρώπους μας όχι μόνο με τα απαραίτητα εργαλεία για να διευκολυνθεί η εργασία τους, αλλά και στηρίζοντας τις ευρύτερες ανάγκες τους, γεγονός που προσδίδει επιπρόσθετη αξία σε αυτή τη διάκρισή μας.  

Όπως αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Χαράλαμπος Καζαντζίδης: «Θέλω να συγχαρώ όλους τους εργαζομένους μας και να τους αφιερώσω τη διάκρισή μας, καθώς είναι εκείνοι που καθημερινά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους με επαγγελματισμό, συνέπεια και δέσμευση για να οδηγήσουν την Εταιρεία μας στην κορυφή. Τις αξίες του ομίλου μας, οι οποίες συνοψίζονται στο τρίπτυχο: ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΓΝΩΣΗ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να ακολουθούμε ως πυξίδα. Σας ευχαριστώ από καρδιάς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή