Δεδομένα της φετινής έρευνας και διαδικασία αξιολόγησης

Δεδομένα της φετινής έρευνας και διαδικασία αξιολόγησης

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη φετινή αξιολόγηση συμμετείχαν συνολικά 47 εταιρείες, διαφόρων μεγεθών και από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, οι οποίες απασχολούν συνολικά περισσότερους από 19.000 εργαζομένους. 

Η μεγαλύτερη εταιρεία απασχολεί πάνω από 8.000 εργαζομένους, ενώ η μικρότερη 22.

Από τις συμμετέχουσες εταιρείες, οι 20 είναι αμιγώς ελληνικές και οι 27 πολυεθνικές.

Στις εταιρείες αποστέλλονται από το Great Place to Work® ερωτηματολόγια στο σύνολο των εργαζομένων τους. Οι εταιρείες με περισσότερους από 1.000 εργαζομένους μπορούν να συμμετάσχουν είτε με το σύνολο των εργαζομένων τους είτε με το στατιστικά αντιπροσωπευτικό, τυχαία επιλεγμένο δείγμα 1.000 εργαζομένων.

Συνολικά απεστάλησαν στους εργαζομένους των εταιρειών 10.794 ερωτηματολόγια (χάρτινα ή ηλεκτρονικά) και απαντήθηκαν 8.475. Ο μέσος όρος συμμετοχής των εργαζομένων στην έρευνα ανήλθε στο 88% (μέσος όρος όλων των εταιρειών).  

H ομάδα αξιολογητών αποτελείται από στελέχη του Great Place to Work® Hellas, στελέχη και μεταπτυχιακούς φοιτητές του ALBA Graduate Business School, Τhe American College of Greece και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών των μεταπτυχιακών προγραμμάτων Human Resources Management.

Συγκεκριμένα, στη φετινή αξιολόγηση των εταιρειών συμμετείχαν τα παρακάτω στελέχη και απόφοιτοι του ALBA: Αριστοτέλης Αλεξόπουλος, Ζωή Κουρουνάκου, Αντωνίνα Καλκαβούρα, Βασιλική Μοσχοπούλου, Ιωάννης Νικολαΐδης, Τόνυ Χλιάρας, Βασίλειος Κατσαντώνης, Δομνίκη Κουιτζόγλου, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές Νικόλαος Στογιαννίδης, Ανθή Γαλαζούλα, Μαίρη Λαμπράκη, Κωνσταντίνος Τριφύλλης, Δάφνη Ζησιμοπούλου, Σπύρος Ξυγκάκης και από το ΟΠΑ οι Χαρά Κρούπη, Ραφαέλα Μαυριδάκη, Σωτήρης Σεμερτζιάν και Στέλλα Μπρόζου.  

Από το Great Place to Work® συμμετείχαν η Ανθή Τσέντου, Senior Project Manager, και ο Μιχάλης Μελέας, Senior Consultant.

Συντονιστής της αξιολόγησης ήταν ο Αριστοτέλης Αλεξόπουλος, Διευθυντής Εφαρμοσμένης Έρευνας & Innovation Projects του ALBA Graduate Business School. 

Η συνολική ακαδημαϊκή εποπτεία ανήκε στον Δρα Διονύση Διονυσίου, Αναπληρωτή Καθηγητή Οργάνωσης και Διοίκησης στο ALBA Graduate Business School, Ακαδημαϊκό Διευθυντή του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών MSc in Strategic HRM.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή