Profile Software: Πρωτοτυπία και καινοτομία στις τεχνολογίες αιχμής

Profile Software: Πρωτοτυπία και καινοτομία στις τεχνολογίες αιχμής

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Profile Software δραστηριοποιείται 30 χρόνια στο χώρο της Πληροφορικής, πάντοτε με γνώμονα την πρωτοτυπία και την καινοτομία. O όμιλος απόκτησε από νωρίς σημαντική εξειδίκευση στον τομέα του Financial Technology, εισάγοντας στην αγορά νεωτεριστικές πλατφόρμες, και αποσπώντας θετικές αξιολογήσεις στις μελέτες διεθνών αναλυτών όπως η Gartner, η Forrester, κ.ά, κυρίως λόγω της καινοτομίας και της προηγμένης λειτουργικότητας που διαθέτουν.

Είναι εισηγμένη στο ΧΑΑ από το 2003, προσφέροντας επιβράβευση στους μετόχους της αφού είναι κατά 70% μεγαλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία με ιδιαίτερα σημαντικές προοπτικές για το μέλλον, και με σημαντικές υπεραξίες και μερισματικές αποδόσεις. 

Η Profile διαθέτει ηγετική θέση και παρουσία σε 40 χώρες, θυγατρικές σε επτά σημαντικά οικονομικά κέντρα, με αποτέλεσμα σήμερα τα 2/3 του κύκλου εργασιών να προέρχονται από έργα στο εξωτερικό, με εγκαταστάσεις τόσο σε digital banks, όσο και σε μεγάλους τραπεζικούς οργανισμούς όπως η Sumitomo και η First Abu Dhabi Bank.

Οι λύσεις

Η εταιρεία αναπτύσσει mission critical συστήματα που καλύπτουν τις περιοχές Core Banking (κυρίως σε Digital banks, Neo-banks, Fintechs και πλατφόρμες Πληρωμών), Treasury Management (σε Dealing rooms κάθε είδους Τραπεζών), Investment Management (σε Wealth managers, Αμοιβαία Κεφάλαια, Family Offices) και Risk Management (Credit + Operational risk και Regulatory reporting + Mifid II). 

Επιπρόσθετα, οι εφαρμογές προσφέρουν:

  • Τη δυνατότητα εγκατάστασης και λειτουργίας μέσα από τις cloud πλατφόρμες Azure της Microsoft και AWS της Amazon, για  απομακρυσμένη πρόσβαση
  • Αξιοποίηση τεχνολογιών Artificial Intelligence και Data Analytics για την παροχή συμβουλευτικών επενδυτικών υπηρεσιών, αλλά και ανάλυση πιστωτικού κινδύνου, δίχως φυσική παρουσία, και
  • Νέας γενιάς Full Functional Clients’ Portal & Digital platform, που παρέχει
  • ψηφιακό On-boarding, και 
  • εύκολη διαχείριση από οπουδήποτε, όπως δηλαδή θα επιθυμούσε ένας μοντέρνος Millennial για τις τραπεζικές του εργασίες !    

Επιπλέον, ο όμιλος παρακολουθεί και δραστηριοποιείται σε μεγάλα έργα πληροφορικής του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, σε επιλεγμένες περιοχές που αφορούν στο ψηφιακό μετασχηματισμό.

Profile Software: Πρωτοτυπία και καινοτομία στις τεχνολογίες αιχμής-1

Οι προοπτικές

Η Profile κινείται με σαφή στρατηγικό σχεδιασμό για την επόμενη δεκαετία, τοποθετούμενη  σε τομείς τεχνολογίας που κινούνται ανοδικά, ενώ η ισχυρή οικονομική της θέση της επιτρέπει να αναπτύσσει συνεχώς εφαρμογές, με πρόβλεψη να καλύπτουν όχι μόνο υφιστάμενες αλλά και μελλοντικές απαιτήσεις. 

Η ίδρυση της θυγατρικής στη Θεσσαλονίκη Profile Technologies έχει στόχο την καλύτερη αξιοποίηση και εφαρμογή τεχνολογιών αιχμής σε Artificial Intelligence (AI), Machine Learning (ML), Robotics Process Automation (RPA), blockchain, augmented analytics, edge computing και IoT. Παράλληλα η εταιρεία σκοπεύει να προχωρήσει σε εξαγορές εταιρειών που συμπληρώνουν τις λύσεις του ομίλου και ικανοποιούν την χρήση νέων τεχνολογιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή